Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 13:50

Ακατάλληλη αίθουσα για το Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οσοι παρακολουθήσαμε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά ότι η αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Δημαρχείου είναι ακατάλληλη, αφού μεταξύ άλλων δεν έχει ούτε θέσεις για τους κοινοτικούς συμβούλους.

Εξίσου ακατάλληλη όμως για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι και η αίθουσα που δημιουργήθηκε στο νέο Δημαρχείο, καθώς οι κολόνες που υπάρχουν στο εσωτερικό της εμποδίζουν την οπτική επαφή μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και επιπλέον καθιστούν απαγορευτική κάθε σκέψη για τηλεοπτική μετάδοση της συνεδρίασης.

Σε αυτές τις συνθήκες, μάλλον υποτονικές θα πρέπει να χαρακτηριστούν οι φωνές της αντιπολίτευσης που ζητούν νέα αίθουσα για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Εξίσου υποτονικές είναι και οι διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων, οι οποίοι άλλες φορές αναζητούν... μια καρέκλα για να καθίσουν κι άλλες φορές αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά τους κάτω από τα αδιάκριτα βλέμματα πολιτών που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις. Προσωπικά έχω την απαιτούμενη εμπειρία και το... θράσος να αγνοώ όσους διαβάζουν επιμόνως, πάνω από τον ώμο μου, τις σημειώσεις που κρατώ ή τις ανταποκρίσεις που στέλνω στην εφημερίδα μέσω κινητού. Δεν είμαι όμως βέβαιος ότι το ίδιο θα πράξει και ένας άπειρος δημοσιογράφος που θα βρεθεί περικυκλωμένος από αγανακτισμένους διαμαρτυρόμενους για υπόθεσή τους, όπως συχνά συμβαίνει σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εννοείται ότι η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είναι εντελώς ακατάλληλη και για τη φιλοξενία επισκεπτών (όπως ομάδες μαθητών, αντιπροσωπείες δήμων, τουριστικοί πράκτορες κ.λπ).

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο μόνος κατάλληλος χώρος για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η αίθουσα "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" στο ισόγειο του Διοικητηρίου. Τα μόνα που χρειάζεται είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, μια ή δυο οθόνες και δυο-τρεις γραμμές ΑDSL, προκειμένου να φιλοξενεί τις συνεδριάσεις για την επόμενη πενταετία.

Ας ελπίσουμε ότι δημοτική και περιφερειακή αρχή θα μπορέσουν να συνεννοηθούν για την αξιοποίηση της αίθουσας "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος". Αν δεν μπορέσουν, μια κλιμάκωση των διαμαρτυριών από αντιπολίτευση και δημοσιογράφους -ενδεχομένως και με αποχή από τις συνεδριάσεις- μάλλον θα πείσει και τους πιο εμμονικούς ότι η αίθουσα του παλιού Δημαρχείου είναι ακατάλληλη για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 13:47