Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 14:32

Διοικητικές αδυναμίες στη μάχη κατά του κορονοϊού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Διοικητικές αδυναμίες στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, η διαχείριση της κατάστασης μέχρι τώρα έφερε στο προσκήνιο γνωστές αδυναμίες της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες η πλειονότητα τις θεωρεί ασήμαντες.

Καταρχάς δεν υπάρχει καμία κεντρική ή τοπική υπηρεσία ή ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω των οποίων οι πολίτες θα μπορούσαν να επισημάνουν τις ελλείψεις με στόχο να περιοριστούν στην επόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και ενώ όλοι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την αύξηση των κρουσμάτων, δεν αποκλείεται να περάσει απαρατήρητη η αδυναμία πραγματοποίησης ηλεκτρονικών συσκέψεων για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Είναι τουλάχιστον τρομακτικό να παρακολουθείς 20 - 30 αρμόδιους να συσκέπτονται στην ίδια αίθουσα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού, είτε επειδή πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι είτε επειδή αγνοούν την ψηφιακή τεχνολογία που παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής σύσκεψης. Εξίσου λανθασμένο μήνυμα στέλνουν και τα αιρετά θεσμικά (ή άτυπα) συμβούλια, που συνεδριάζουν σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους εν μέσω επιδημίας και ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να πειστεί ο πληθυσμός να περιορίσει τις μετακινήσεις του και τις επαφές του. Προφανώς κανένας δεν έχει σκεφτεί τι θα συμβεί αν νοσήσουν όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ή αν προσβληθούν από τον ιό όλοι οι αρμόδιοι για την καταπολέμησή του.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω το έλλειμμα επίσημης διαρκούς ενημέρωσης από φορείς, όπως το Νοσοκομείο Καλαμάτας ή άλλα θεραπευτικά ιδρύματα. Σε ανύποπτο χρόνο έχω επισημάνει -τόσο από τις στήλες της "Ε" όσο και σε προσωπικές συζητήσεις με πολιτικούς- την ανάγκη δημιουργίας Γραφείου Τύπου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στελέχωσής του από επαγγελματία δημοσιογράφο. Στις σύγχρονες κοινωνίες η ενημέρωση των πολιτών δεν είναι αρμοδιότητα ούτε του διοικητή, ούτε των γιατρών. Είναι υποχρέωση του νοσηλευτικού ιδρύματος προς τους πολίτες. Δυστυχώς όμως την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα στα καφενεία ενημερώνονται ακόμα από το "ράδιο - αρβύλα", επειδή είναι ανέφικτη η ενημέρωση των πολιτών με επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα που θα εκδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αλήθεια σκέφτεται κάποιος πόσοι συνάνθρωποί μας έχουν πέσει θύμα κουτσομπολιού τις τελευταίες μέρες επειδή δεν υπάρχει Γραφείο Τύπου στα περιφερειακά νοσοκομεία;

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 14:33