Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 12:50

Οταν η άσφαλτος θα βαφτεί με αίμα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ανώτατο όριο ταχύτητας 80 χιλιόμετρα την ώρα και 12 ανισόπεδους κόμβους προβλέπει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος επαληθεύοντας όσους υποστηρίζαμε ότι παρά τις αντίθετες διαρροές του υπουργείου Υποδομών, τελικώς δεν θα κατασκευαστεί αυτοκινητόδρομος αλλά μια πιο ασφαλής από την υπάρχουσα εθνική οδός.

Από εκεί και πέρα και επειδή πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για τη χάραξη του δρόμου λαμβάνοντας υπόψη μόνο το κόστος κατασκευής και όχι τα οφέλη σε ζωές, θα επισημάνουμε για τελευταία φορά ότι η διαβούλευση για τη ΜΠΕ είναι ανούσια επειδή στην Ελλάδα τα όρια ταχύτητας είναι για τα μάτια του κόσμου. Για του λόγου το ασφαλές υπενθυμίζουμε ότι το ανώτατο όριο ταχύτητας στη Νέα Είσοδο της Καλαμάτας είναι 50 χιλιόμετρα την ώρα, στον περιφερειακό 80 χιλιόμετρα την ώρα και ότι σχεδόν κανένας οδηγός δεν τα τηρεί. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στη Νέα Είσοδο έχουν συμβεί πολλά τροχαία δυστυχήματα εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας. Παρόλα αυτά κανένας δεν ζητεί να τοποθετηθούν κάμερες για τον αυστηρό έλεγχο της ταχύτητας. Τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν και στο νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, στον οποίο τυπικά θα ισχύει ανώτατο όριο ταχύτητας 80 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ τα οχήματα θα κινούνται με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.

Βεβαίως οι τεχνοκράτες, οι γραφειοκράτες και οι πολιτικοί θα υποσχεθούν "απαρέγκλιτη εφαρμογή του ΚΟΚ", αλλά όταν η άσφαλτος θα βαφτεί με αίμα κανένας τους δεν θα είναι εκεί να ακούσει το θρήνο της μάνας για το παιδί της. Το ένα υπουργείο (Υποδομών) θα ρίχνειτην ευθύνη στο άλλο (Προστασίας του Πολίτη) και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε να μετράμε νεκρούς σε εθνικές οδούς, επειδή δεν κατασκευάζουμε ασφαλείς αυτοκινητόδρομους.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 23:55