Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 14:16

Μόνο στην Ιταλία υπάρχει διαφθορά;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

"Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε 10 Περιφέρειες της Ιταλίας από την Οικονομική Αστυνομία της χώρας, την Guardia di Finanza. Στόχος της επιχείρησης ήταν να πληγεί η παράνομη δράση της πανίσχυρης μαφίας της Καλαβρίας, της Ντραγκέτα.

Εφοδοι και συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη Σικελία, αλλά και στη Ρώμη, το Μιλάνο, την Πίζα και την Μπολόνια. Επιχειρηματίες και ανώτεροι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι οποίοι συνεργάζονταν με το οργανωμένο έγκλημα της Καλαβρίας, είχαν δημιουργήσει ένα «καρτέλ» για την εξασφάλιση δημόσιων εργολαβιών, συχνά και με σημαντικές χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δεκάδες μειοδοτικοί διαγωνισμοί του Δημοσίου ήταν στην πραγματικότητα διαβλητοί και στο τέλος της διαδικασίας επιλέγονταν πάντα οι ίδιες εταιρείες. Τα ηνία της όλης αυτής παράνομης δράσης κρατούσε η καλαβρέζικη «μαφιόζικη φατρία» των Πιρομάλι, από τις γνωστότερες του ιταλικού Νότου".

Η είδηση αυτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) πέρασε μάλλον στα ψιλά των εφημερίδων, αφού ως γνωστόν ο τομέας των δημόσιων έργων στη χώρα μας "χαίρει άκρας υγείας"... και άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος συγκρίσεων με τη διαφθορά της γείτονος χώρας! Βεβαίως και στην Ελλάδα κατά καιρούς ακούγονται διάφορα για υπερτιμολογήσεις έργων, καρτέλ, διαπλοκή, "νταβατζήδες", παρατάσεις μέχρι τη... Δευτέρα Παρουσία, αλλά όλα αυτά απασχολούν την εκάστοτε αντιπολίτευση μέχρι να κατακτήσει την εξουσία. Μόλις η αντιπολίτευση γίνει δημοτική ή περιφερειακή αρχή ή κυβέρνηση, όλες οι καταγγελίες ξεχνιούνται αυτομάτως και δίνονται νέες παρατάσεις για έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν από μια δεκαετία.

Εννοείται ότι στην Ελλάδα των ελλιπών βασικών υποδομών μετά από 3 ΚΠΣ και 2 ΕΣΠΑ, δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας "νταβατζής" (σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή) ή δημόσιος υπάλληλος, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Αντιθέτως, γνωρίζω πολλούς πολιτικούς που είναι... υπερήφανοι επειδή οι Ελληνες πληρώνουν ταυτόχρονα διόδια, τέλη κυκλοφορίας, επιδοτήσεις και την τρίτη ακριβότερη βενζίνη (λόγω φόρων) στην Ευρώπη, για να οδηγήσουν σε αυτοκινητόδρομο.

Αλήθεια, ποιος άλλος λαός πληρώνει όλα αυτά για να οδηγήσει σε αυτοκινητόδρομο; Μην ψάχνετε άδικα. Στην αδιάφθορη Ελλάδα δεν υπάρχει μαφία: Πληρώνουμε τόσο ακριβά τις "κομματικές φατρίες", που δεν περισσεύει χρήμα για την Ντραγκέτα.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 14:26