Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 13:58

Πολιτική αφωνία για τη Δυτική Παραλία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πολιτική αφωνία για τη Δυτική Παραλία

 

Το θέμα των αγωγών με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί την ιδιοκτησία των παραθαλάσσιων εκτάσεων από τον Μπουρνιά έως τα καρτ, εκτός από νομική διάσταση έχει και πολιτικές προεκτάσεις, αφού η δικαστική απόφαση θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τόσο την ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας όσο και την οικονομική μεγέθυνση της Μεσσηνίας.

Ουσιαστικά, στις αίθουσες των δικαστηρίων θα κριθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των εκτάσεων που βρίσκονται κάτω από τον παραλιακό δρόμο και οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν με τη δημιουργία πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και σιδηροδρομικών γραμμών, που θα συνδέουν παραθαλάσσια το αστικό κέντρο της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη, την Ανάληψη, τη Βελίκα και το Πεταλίδι. Δυστυχώς μέχρι τώρα καμία δημοτική παράταξη δεν έχει εκφράσει άποψη για τις παραθαλάσσιες εκτάσεις της Δυτικής Παραλίας, επειδή προφανώς οι επικεφαλής τους φοβούνται το κόστος μιας σύγκρουσης με τους καλλιεργητές αυτών των εκτάσεων που διεκδικούν και την ιδιοκτησία τους.

Ανοίγοντας παρένθεση προς αποφυγή παραξηγήσεων, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι τα Δημοτικά Συμβούλια δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια να κρίνει σε ποιον ανήκουν οι παραθαλάσσιες εκτάσεις της Δυτικής Παραλίας.

Οι δημοτικές παρατάξεις όμως πρέπει να εκφράσουν άποψη για το μέλλον της Δυτικής Παραλίας, που εξαρτάται άμεσα από την αξιοποίηση των εκτάσεων που βρίσκονται κάτω από το δρόμο. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Δήμος Καλαμάτας, ακόμα και αν το δικαστήριο κρίνει πως οι εκτάσεις είναι ιδιωτικές, θα πρέπει να τις απαλλοτριώσει γιατί είναι αναγκαίες για τη δημιουργία των υποδομών που απαιτεί η ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας.

Αν η δικαιοσύνη κρίνει ότι οι εκτάσεις έχουν καταπατηθεί, ο δήμος θα πρέπει να έχει έτοιμη πρόταση για τη δημιουργία των ήπιων μεταφορικών υποδομών που θα συνδέσουν την Καλαμάτα με τον παραθαλάσσιο Δήμο Μεσσήνης, και ν’ αφήσει για αργότερα την κατασκευή του αρχικού τμήματος του Καλαμάτα - Ριζόμυλος με πράξη εφαρμογής του ΓΠΣ.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός