Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 11:27

Ελλάδα δεν είναι μόνο το Κολωνάκι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

"Εάν μπορείς να ζεις και να εργάζεσαι από οπουδήποτε, γιατί να μην προτιμήσεις την Ελλάδα, εφόσον έχεις συνδεσιμότητα, ασφάλεια, καλή υγειονομική περίθαλψη;Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τώρα που πτυχές, όπως η ποιότητα ζωής, θεωρούνται πλέον πολύ σημαντικές".

Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε το Σάββατο με τον Ισραηλινό ιστορικό Γιουβάλ Νόα Χαράρι, στο Athens Democracy Forum.

Δυστυχώς όμως αν και ήθελα να παρακολουθήσω live τη συνομιλία τελικώς δεν τα κατάφερα λόγω κακής... συνδεσιμότητας. Αν και βρισκόμουν μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από την επένδυση της Costa Navarino στη Γιάλοβα δεν είχαν ούτε 4G ούτε ελληνικά κανάλια και από ό,τι είδα η Rai Uno δεν μετέδιδε την εκδήλωση. Οταν επέστρεψα την Κυριακή στην Καλαμάτα είδα μαγνητοσκοπημένη την εκδήλωση και για μια ακόμα φορά διαπίστωσα ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες. Μία στο... Κολωνάκι που σχεδιάζει το μέλλον χωρίς να γνωρίζει την Ελλάδα και η υπόλοιπη Ελλάδα που ενώ πληρώνει πανάκριβα τηλεφωνικά τέλη, δεν έχει 4G ούτε δίπλα στην Costa Navarino.

Εννοείται ότι στο σύγχρονο κόσμο όταν δεν έχεις τουλάχιστον δίκτυο 4G, είναι περιττό να μιλάς τόσο για ασφάλεια όσο και για καλή υγειονομική περίθαλψη. Αφελής είναι επίσης κάθε συζήτηση για αξιοποίηση των χιλιάδων ακατοίκητων σπιτιών των χωριών της Μεσσηνίας, που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν όχι μόνο ξένους ψηφιακούς μετανάστες αλλά και Μεσσήνιους που θέλουν να επιστρέψουν στον τόπο τους και να δουλέψουν με τηλεργασία από το χωριό τους. Δυστυχώς για τη Μεσσηνία αλλά κυρίως για τους Μεσσήνιους, οι τοπικοί άρχοντες εξακολουθούν να θεωρούν ασήμαντα τα ψηφιακά δίκτυα και οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα τελειώνει στο Κολωνάκι.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 20:39