Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 18:40

Για όλα φταίει το... κεφάλαιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(14 ψήφοι)
Για όλα φταίει το... κεφάλαιο

"Αυτή η εγκληματικότητα συνδέεται άμεσα με μεγάλα συμφέροντα, με υπέρογκα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων".

Με αυτά τα λόγια ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης Μεσσήνης” (δημοτικής παράταξης που εκφράζει το ΚΚΕ), συνέδεσε τη δράση των Ρομά στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα... Και για όσους δεν κατάλαβαν, πρόσθεσε: "Επειδή πίσω από αυτούς κρύβονται τεράστια συμφέροντα, υπάρχει συγκεκριμένη ανοχή και στραβά μάτια σε αυτή την παραβατικότητα. Εχει αποδειχτεί ότι στην κατάσταση αυτή είναι διασυνδεμένοι επιχειρηματίες, προσωπικό από τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φασιστικά μορφώματα. Και μην κάνετε τους ανήξερους! Το κέρδος που είναι ο ιερός νόμος στο καπιταλιστικό σύστημα (αυτό που υπερασπίζεστε εδώ μέσα) έχει και τέτοιες μπίζνες".

Τα παραπάνω θα έφταναν στα όρια της γραφικότητας αν ήταν προσωπικές απόψεις ενός συμβούλου σε ένα επαρχιακό δημοτικό συμβούλιο. Είναι όμως οι επίσημες απόψεις του ΚΚΕ (γιατί όλοι γνωρίζουμε πως οι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” εκφράζουν μόνο τις θέσεις του κόμματος) και χιλιάδων αποφοίτων της Μεγάλης του Περισσού Σχολής, που γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα ότι για τις κλοπές των Ρομά ευθύνεται το... κεφάλαιο.

Και τι πρέπει να γίνει για να μην μπαίνουν οι Ρομά στα σπίτια των χωρικών για να κλέψουν; Η Μεγάλη του Περισσού Σχολή έχει δύο απαντήσεις που οδηγούν στον σοσιαλιστικό παράδεισο. Σύμφωνα με την πρώτη, πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες ενσωμάτωσης με την παροχή επιπλέον επιδομάτων στους Ρομά. Σύμφωνα με τη δεύτερη (την ορθόδοξη κομματικά), μόνο στον σοσιαλιστικό παράδεισο θα λυθούν όλα τα προβλήματα, μαζί και αυτά των Ρομά. "Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι μόνο η Σοβιετική Ενωση (αυτή που βγάζετε σπυράκια) έλυσε αυτά τα σοβαρά προβλήματα 100 χρόνια πριν, ενώ σήμερα στον «σύγχρονο κόσμο» του καπιταλισμού δεν μπορείτε να λύσετε ούτε τα στοιχειώδη!" είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος κλείνοντας την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

Δυστυχώς, αυτές τις αρλούμπες τις πίστευε και τις πιστεύει ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων, γιατί όχι μόνο οι λαϊκιστές πολιτικοί, αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι, έκαναν καριέρα ή πλούτισαν πουλώντας μεταχρονολογημένους επίγειους παραδείσους χωρίς εγκληματικότητα.

Στην πραγματικότητα όμως, για την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα των Ρομά στη Μεσσηνία δεν ευθύνονται ο... Καρέλιας, ο Κωνσταντακόπουλος και ο καπιταλισμός. Οι αιτίες της είναι πολλές, αλλά μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και όσοι μπλοκάρουν κάθε σχέδιο επίλυσης του προβλήματος, με αρλούμπες για την κόλαση του καπιταλισμού και τον παράδεισο του σοσιαλισμού. Εχουν τεράστια ευθύνη όσοι κάνουν καριέρα και περιουσία ζητώντας να μην αλλάξει τίποτα ώσπου να έρθουν αυτοί στην εξουσία.

Στην απέναντι όχθη, τα δημοκρατικά κόμματα έχουν καθήκον και υποχρέωση να λύσουν τα προβλήματα εδώ και τώρα. Διαφορετικά, θα αποδειχτούν απλοί νεροκουβαλητές στο μύλο του ολοκληρωτισμού. 

latnanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός