Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 11:11

Θα σωθεί η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)
Στάση τρένου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Στάση τρένου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι διορθώσεις που έχουν προτείνει τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Αναπόφευκτα λοιπόν γεννάται το εξής ερώτημα: Θα χρειαστεί νέα έγκριση η ΜΠΕ αν γίνουν τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε ή να πιστέψετε τις υπηρεσιακές διαβεβαιώσεις, θα σας υπενθυμίσω ότι αντίστοιχες διαβεβαιώσεις για τη ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων διαψεύστηκαν έμπρακτα και ότι τελικά χρειάστηκε να συνεδριάσει πολλές φορές η Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μέχρι να εγκριθεί η τελική σύμβαση μετά από πολλές δικαστικές περιπέτειες. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η υπεραισιοδοξία τόσο της Περιφέρειας όσο και των εκάστοτε κυβερνητικών στελεχών για τη ΣΔΙΤ διαψευδόταν καθημερινά και για αυτό ο διαγωνισμός κράτησε δέκα ολόκληρα χρόνια. Από εκεί και πέρα το υπουργείο έχει κάθε δικαίωμα να είναι υπεραισιόδοξο για την πορεία τού Καλαμάτα - Ριζόμυλος και να εκτιμά ότι δεν χρειάζεται νέα έγκριση της ΜΠΕ αν αλλάξει η χάραξη του δρόμου. Για ευνόητους λόγους δεν θα εκφράσουμε τις επιφυλάξεις μας.

Περιμένουμε όμως να δούμε αν τελικώς θα σωθεί η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα - Αεροδρόμιο - Μεσσήνη ή αν τελικώς θα θυσιαστεί το τρένο στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων. Για να προλάβουμε τους... πρόθυμους υπερασπιστές του ανταγωνιστικού διαλόγου, υπενθυμίζουμε ότι η στήλη έχει προτείνει να σταματήσει ο δρόμος στον κόμβο του "Μορέα" και να συνδέεται με την Καλαμάτα μέσω περιφερειακού.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 22:10