Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 12:38

Θα γίνει όλη η Ελλάδα ένα απέραντο δάσος;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Θα γίνει όλη η Ελλάδα ένα απέραντο δάσος;

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των Κρητικών και η σφοδρή αντίδραση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανάγκασαν το Μαξίμου να συγκαλέσει σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες, επαληθεύοντας όσους είχαμε προβλέψει ότι το έγκλημα κατά του δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας δεν λύνεται με επιτροπές και ενστάσεις.

Η Πολιτεία βιάστηκε να συντάξει τους δασικούς χάρτες πριν ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο και για αυτό τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα προβλήματα που προκαλούν η βιασύνη και η ανοργανωσιά του ελληνικού κράτους. Η κυβέρνηση βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με τα προβλήματα που προκαλεί η συνταγματική διάταξη για τα δάση, αλλά δυστυχώς το επίμαχο άρθρο δεν αναθεωρήθηκε, με συνέπεια να χαρακτηρίζονται δασικά τα χωράφια που μένουν ακαλλιέργητα. Με απλά λόγια: Αν φυτρώσει σκίνος σε ένα αγρόκτημα (ή οικόπεδο), η έκταση χαρακτηρίζεται δασική και ουσιαστικά περνά στην ιδιοκτησία του Δασαρχείου.

Τα προβλήματα των δασικών χαρτών δύσκολα θα λυθούν με μια νομοθετική πρωτοβουλία που θα αγνοεί το Σύνταγμα. Για αυτό έγκριτοι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι νομικό και ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προστατέψει την ατομική ιδιοκτησία ή αν θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο δάσος.

Αν το Ανώτατο Δικαστήριο δεν προστατέψει την ατομική ιδιοκτησία, οι ιδιοκτήτες θα αναγκαστούν να ξεκινήσουν μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα για να προστατέψουν την περιουσία τους

Υ.Γ.  ΤΟΣΟ οι δασικοί χάρτες όσο και το κτηματολόγιο έχουν βαλτώσει επειδή όλες οι κυβερνήσεις επιδοτούν έμμεσα προνομιούχες επαγγελματικές ομάδες, αντί να κατοχυρώσουν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες όλες τις εκτάσεις που δηλώνονται νόμιμα και δεν αμφισβητείται η ιδιοκτησία τους από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 12:02