Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 11:51

Από το μονοπώλιο στα... ολιγοπώλια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Από το μονοπώλιο  στα... ολιγοπώλια

 

Η απελευθέρωση των αγορών της τηλεφωνίας και της ενέργειας θεωρητικώς θα απεγκλώβιζε τους Έλληνες καταναλωτές από τα μονοπώλια και θα τους έδινε τη δυνατότητα να επιλέξουν πάροχο συγκρίνοντας τις προσφερόμενες τιμές και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στην πράξη οι καταναλωτές έμειναν ανυπεράσπιστοι στα νύχια των ολιγοπωλίων που λυμαίνονται την αγορά εκμεταλλευόμενα την απουσία ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών.

Αξίζει τον κόπο να αφηγηθώ το τελευταίο "καψόνι" που μου έκανε ιδιώτης πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, για να γίνει κατανοητό το σκανδαλώδες θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ολιγοπωλιακές αγορές στην Ελλάδα. Λίγες ημέρες πριν λήξει ο λογαριασμός ρεύματος τον εξόφλησα με χρεωστική κάρτα, αλλά μετά τη λήξη με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο πάροχος πήρε από τον τραπεζικό μου λογαριασμό μέσω της πάγιας εντολής για δεύτερη φορά τα χρήματα που δήθεν χρωστούσα. Πήρα τηλέφωνο στο πενταψήφιο (πληρώνοντας τα μαλλιά της κεφαλής μου) για να διαμαρτυρηθώ, αλλά η ευγενική υπάλληλος μου εξήγησε ότι ο πάροχος δεν επιστρέφει χρήματα και ότι θα γίνει συμψηφισμός στους επόμενους λογαριασμούς. Για να μη διπλοπληρώνω σκέφτηκα να μην πληρώσω με κάρτα και να αφήσω το λογαριασμό να εξοφληθεί μέσω της πάγιας εντολής. Ο πάροχος όμως δεν εισέπραξε το ποσό της οφειλής την ημέρα λήξης του λογαριασμού (αν και υπήρχαν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό) και έτσι έχασα την έκπτωση συνέπειας επειδή ο πάροχος καθυστέρησε να κάνει ανάληψη.

Γνωρίζω ότι δεν είμαι το μόνο θύμα. Γνωρίζω επίσης ότι εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται καθημερινά από εταιρείες που υποτίθεται ότι προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες, ενώ στην πραγματικότητα ταλαιπωρούν ή κλέβουν τους καταναλωτές. Γνωρίζω τέλος ότι η προσφυγή στο Συνήγορο του Καταναλωτή δεν μπορεί να δώσει λύση σε προβλήματα που αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Σε κάθε περίπτωση όμως κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν μπορούν να κλείνουν συνεχώς τα μάτια (ή το μάτι) αδιαφορώντας για το διαρκές έγκλημα σε βάρος των καταναλωτών.

Προς Θεού και για να μην παρεξηγηθώ: Δεν ζητώ να γυρίσουμε στην εποχή των μονοπωλίων, όπως ζητούν οι ξεχασμένοι στο 19ο αιώνα. Ούτε είμαι αφελής να ζητήσω αγορά πλήρους ανταγωνισμού σε κλάδους που από τη φύση τους είναι ολιγοπωλιακοί. Ζητώ να εκσυγχρονιστεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ολιγοπωλιακών αγορών της τηλεφωνίας και της ενέργειας, ώστε να προστατευτεί ο καταναλωτής από την ανεξέλεγκτη μέχρι τώρα συμπεριφορά των εταιρειών.

Κλείνω με δύο παρατηρήσεις. 1) Αν γράψω το όνομα της εταιρείας που με ταλαιπώρησε κινδυνεύω να βρεθώ κατηγορούμενος για δυσφήμησή της διά του Τύπου. 2) Αγροτική εταιρεία που ανήκει επίσης στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης παροχής ρεύματος είναι δικαιούχος της κορονοενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών, αλλά δεν είναι ο εργαζόμενος που παίρνει 500 ευρώ και έχει 200 δέντρα. Όλα καλά κ. Βορίδη στην αγορά;

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 11:57