Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 12:38

Το δεύτερο κύμα της Costa Navarino

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Το δεύτερο κύμα της Costa Navarino

Αν και τα φώτα της δημοσιότητας από συνήθεια είναι στραμμένα στις αναπλάσεις της Καλαμάτας, οι επενδύσεις που θα προσθέσουν εισόδημα στη Μεσσηνία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μεγάλο τμήμα τους θα ολοκληρωθεί το 2022 αλλάζοντας τον παραγωγικό χάρτη του.

Αναμφισβήτητα η ατμομηχανή και αυτής της επενδυτικής προσπάθειας είναι η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που δημιουργεί στη Γιάλοβα και στο Κυνηγού νέες σύνθετες ξενοδοχειακές μονάδες και γήπεδα. Το δεύτερο επενδυτικό κύμα της Costa Navarino έχει προκαλέσει ήδη χιονοστιβάδα μικρομεσαίων επενδύσεων στην ευρύτερη Πυλία, καθώς κάτοικοι και απόδημοι αξιοποιούν την περιουσία τους δημιουργώντας σύγχρονες τουριστικές μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επένδυση της Costa Navarino στο Ρωμανού αντιμετωπίστηκε αρχικά από τους ντόπιους με προβληματισμό και μόνο όταν έγιναν ορατά τα αποτελέσματά της δημιουργήθηκε ευνοϊκό κλίμα για πρόσθετες μικρομεσαίες επενδύσεις. Αντιθέτως η δεύτερη επένδυση της Costa Navarino στην περιοχή δημιούργησε πριν καν ολοκληρωθεί χιονοστιβάδα μικροεπενδύσεων σε όλη την Πυλία. Ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Γιάλοβας τείνει να δημιουργηθεί μια... 3η Costa Navarino από ενοικιαζόμενες κατοικίες. Εννοείται ότι οι εξελίξεις θα ήταν καταιγιστικές αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία του κορονοϊού και του λόγου το ασφαλές επιβεβαιώνει η συνέχιση των επενδύσεων κατά τη διάρκεια των lockdown.

Ανοίγοντας παρένθεση αξίζει να σημειώσουμε ότιτυπικά η πρώτη επένδυση της Costa Navarino έγινε στο Δήμο Τριφυλίας, αφού τόσο τα ξενοδοχεία "The Westin" και "The Romanos" όσο και το γκολφ "Τhe Βay Course" εκτείνονται στην τριφυλιακή επικράτεια. Πλην όμως της Μαραθούπολης, ο Δήμος Τριφυλίας δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την Costa Navarino προσθέτοντας αξία στο τουριστικό του προϊόν. Αντιθέτως ο Δήμος Πύλου - Νέστορος αξιοποίησε σε μεγάλο βαθμό την ευκαιρία που δόθηκε και πλέον διεκδικεί επάξια τα σκήπτρα της τουριστικής πρωτεύουσας από το Δήμο Δυτικής Μάνης.

Ειδικά στο παραθαλάσσιο μέτωπο από την Κορώνη μέχρι το Ρωμανού δημιουργήθηκαν δεκάδες τουριστικά καταλύματα και πλέον μαζί με τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης ο Δήμος Πύλου - Νέστορος διαθέτει το κρίσιμο μέγεθος των κλινών που απαιτούνται για να καταξιωθεί ως διεθνής προορισμός στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Όλα τα υπόλοιπα είναι για... εσωτερική κατανάλωση και ψηφοφόρους που πιστεύουν ακόμα ότι η ανάπτυξη θα επιτευχθεί με αναπλάσεις και... παιδικές χαρές σε χωριά που δεν έχουν παιδιά.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 21:45