Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 11:26

Οι αιρετοί που βλέπουν τα αεροπλάνα να περνούν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στον πραγματικό κόσμο όταν το διπλανό μαγαζί είναι γεμάτο και το δικό σου άδειο, κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να αυξήσεις την πελατεία σου, γιατί διαφορετικά θα κλείσεις.

Μεταξύ άλλων αντιγράφεις τις πρακτικές του διπλανού μαγαζιού για να γεμίσεις το δικό σου. Στον κόσμο των πολιτικών το προβάδισμα του γειτονικού μαγαζιού θα χρησιμοποιηθεί απλώς ως άλλοθι για την εγκληματική απραξία τους. "Τι να κάνουμε, η Κρήτη είναι καταξιωμένος προορισμός, ενώ η Πελοπόννησος όχι" δηλώνουν χαρακτηριστικά και με περισσή άνεση οι Πελοποννήσιοι πολιτικοί όταν τους επισημαίνεις ότι η Κρήτη υποδέχεται εκατομμύρια ταξιδιώτες και ο Μοριάς λίγες χιλιάδες. "Τι να κάνουμε, η Κρήτη έχει ξενοδοχειακές υποδομές, ενώ η Πελοπόννησος δεν διαθέτει" απαντούν οι ίδιοι πολιτικοί, που δεν τους περνάει από το μυαλό να δώσουν αυξημένες επιδοτήσεις για ίδρυση νέων καταλυμάτων στην Πελοπόννησο.

Τις παραπάνω σκέψεις έκανα όταν επισκέφθηκα στην ιστοσελίδα του ΙΝΣΕΤΕ το recovery-tracker, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να δει μεταξύ άλλων τις αναμενόμενες διεθνείς αφίξεις του τρέχοντος μήνα, τις αναζητήσεις ξενοδοχείων από τις κύριες αγορές και τους δείκτες διανυκτερεύσεων και εσόδων ξενοδοχείων. Μαντέψτε για ποιο αεροδρόμιο δεν υπάρχουν στοιχεία. Σωστά μαντέψατε. ∆εν υπάρχουν στοιχεία για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και έτσι οι επιχειρηματίες της Πελοποννήσου θα στερηθούν το πολύτιμο εργαλείο που θα έχουν στη διάθεσή τους οι συνάδελφοί τους στην Κρήτη και στην... Ήπειρο. Με απλά λόγια: Ο ξενοδόχος και ο εστιάτορας της Πρέβεζας, της Πάργας και των Ιωαννίνων γνωρίζει πόσες αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, ενώ οι επιχειρηματίες της Καλαμάτας, του Γυθείου και της Μονεμβασιάς θα πρέπει να... μυρίσουν τα νύχια τους, επειδή οι αιρετοί της Πελοποννήσου βλέπουν τα αεροπλάνα να περνούν για άλλους προορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση δεν ζητάμε από τους άρχοντες να κάνουν Κρήτη την Πελοπόννησο μέσα σε μια τετραετία. Ας φτάσουμε τη Ζάκυνθο ή ας ξεπεράσουμε τουλάχιστον την Ήπειρο. Έτσι και αλλιώς όταν η Καλαμάτα αυτή την περίοδο έχει κάθε εβδομάδα 20 πτήσεις για 12 αεροδρόμια σε 8 χώρες, είναι δύσκολο να φτάσει το Ηράκλειο που έχει 411 πτήσεις για 83 αεροδρόμια σε 25 χώρες. Μάλλον είναι αδύνατον να φτάσουμε και τη Ζάκυνθο που συνδέεται κάθε εβδομάδα μέσω 97 πτήσεων αεροδρομίων με 42 αεροδρόμια σε 17 χώρες. Ας ξεπεράσουμε την Πρέβεζα που συνδέεται μέσω 32 πτήσεων με 21 αεροδρόμια σε 12 χώρες και μετά συζητάμε τόσο για ανάπτυξη όσο και για βελτίωση του εισοδήματος.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός