Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 21:22

Αποφάσεις ερήμην των Καλαματιανών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Αποφάσεις ερήμην των Καλαματιανών

Ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των αποφάσεων για το μέλλον της Καλαμάτας οι οποίες λαμβάνονται ερήμην των πολιτών της.

Εχουν προηγηθεί οι αποφάσεις για:

α) τη λειτουργία του Δημαρχείου στο πρώην Νοσοκομείο,

β) τη χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος,

γ) την "αξιοποίηση" του στρατοπέδου από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (χωρίς μάλιστα αντισταθμιστικά οφέλη για τη συμφωνία εκπαίδευσης των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών από Ισραηλινούς στην 120 ΠΕΑ),

δ) τη διακοπή των δρομολογίων του προαστιακού τρένου

και ε) τα αντιπλημμυρικά του Νέδοντα.

Τυπικά, όλες οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν από δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς μετά από διαβούλευση. Ουσιαστικά, είναι αποφάσεις ασύνδετες μεταξύ τους που ελήφθησαν από πολιτικούς οι οποίοι πιστεύουν πως στις εκλογές παίρνουν "λευκή επιταγή", για να κάνουν ό,τι κατεβάσει η κούτρα τους. Ειδικά οι υπουργοί δεν λογοδοτούν σε κανέναν για τις αποφάσεις τους, αφού εκλέγονται σε άλλες Περιφέρειες, με κριτήρια που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αναπτυξιακή προοπτική της Καλαμάτας.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποσπασματικές λύσεις, ενώ προσθέτουν επικοινωνιακή υπεραξία στους πολιτικούς που τις προωθούν, αφαιρούν τελικώς αξία από την Καλαμάτα καθώς δεσμεύουν το μέλλον της. Αν στο κάδρο προστεθεί και η καλαματιανή επιχειρηματική κοινότητα, που φοβάται τον ίσκιο της και γι’ αυτό δεν έχει ψελλίσει ούτε μια... επιφύλαξη για κάποια πολιτική απόφαση, γίνεται πλήρως ορατή η τροχοπέδη που κρατά υπανάπτυκτη την Καλαμάτα.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός