Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 12:00

Η Πελοπόννησος στον βάλτο της φτώχειας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Επειδή η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου μετράει το μπόι της με τη... σκιά του Πέτρου Τατούλη (όπως ο πρώην περιφερειάρχης μετρούσε το μπόι του με τη σκιά των πρώην νομαρχών) καλό είναι να θυμίσουμε στους άρχοντες ότι η Περιφέρεια παραμένει από τις φτωχότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Του λόγου το ασφαλές επιβεβαιώνουν μεταξύ άλλων τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία το 20,5% του πληθυσμού της Πελοποννήσου αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας. Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της Eurostat, η αξία των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών (ΑΕΠ για το 2019) της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν ξεπερνά τα 8,2 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν 183,4 δισ. ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 13,9 τρισ. ευρώ. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 2018 ήταν 13.943 ευρώ, της Ελλάδας 16.745 ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 37.290 ευρώ.

Συμπέρασμα: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αν και πλούσια σε παραγωγικούς πόρους μετά από 3 ΚΠΣ και 2 ΕΣΠΑ παραμένει ο φτωχός συγγενής των Ευρωπαίων επειδή η ηγεσία της σπατάλησε τα ευρωπαϊκά χρήματα σε αντιπαραγωγικές δραστηριότητες. Με άλλα λόγια: Οι πολιτικοί που χαρακτηρίζουν "ευλογημένο τόπο" την Πελοπόννησο, ενώ γνωρίζουν πως είναι πάμφτωχη, κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους τους με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν (ή να ανέβουν) στην καρέκλα της εξουσίας.

Αν οι τοπικοί άρχοντες θέλουν πραγματικά να προσφέρουν κάτι στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου καλό είναι να σταματήσουν να ρίχνουν βεγγαλικά για ψύλλου πήδημα και να στρωθούν στη δουλειά, για να ξεκολλήσει η Περιφέρεια από τον βάλτο της φτώχειας και της μιζέριας.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 12:03