Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 22:14

Κακομαθημένοι έφηβοι ή ενεργοί πολίτες;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)
Κακομαθημένοι έφηβοι ή ενεργοί πολίτες;

Στην κυβέρνηση (σωστά) έχει ασκηθεί κριτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας επειδή διστάζει να εφαρμόσει αυστηρά τα μέτρα που η ίδια ανακοινώνει.

Στην αντιπολίτευση έχει επίσης ασκηθεί κριτική εξαιτίας της αμφίσημης στάσης κάποιων μελών της απέναντι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Από τα βέλη της κριτικής δεν έχουν ξεφύγει ούτε οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας. Παραμένουν όμως στο απυρόβλητο τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας, που αρνούνται να ενηλικιωθούν και συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένοι έφηβοι επειδή πιστεύουν πως έχουν μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση. Προφανώς αυτά τα κακομαθημένα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας πιστεύουν ότι η πανδημία θα περάσει με ενισχύσεις και επιδοτήσεις και ότι οι ίδιοι δεν οφείλουν να εφαρμόσουν τα μέτρα που θεσπίζει η Πολιτεία για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Σε κάθε περίπτωση αν και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που τα περιμένουν όλα από το κράτος (όπως οι κακομαθημένοι έφηβοι κάθε ηλικίας από τους γονείς τους), προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η γκρίνια των επαγγελματιών που αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η πλειονότητα των πελατών τους είναι συνεπείς εμβολιασμένοι πολίτες. Ειλικρινά δεν ξέρω αν κάποιοι περίμεναν ένα νέο lockdown, για να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να τεντώσουν την αρίδα τους ξεκοκαλίζοντας τις ενισχύσεις. Είμαι βέβαιος όμως ότι οι περισσότερες υγιείς επιχειρήσεις δεν αντέχουν ένα νέο lockdown και για αυτό εφαρμόζουν τα μέτρα ακόμα και όταν χρειαστεί να συγκρουστούν με τις δυνάμεις του παραλόγου που ερωτοτροπούν με το θάνατο.

Έτσι και αλλιώς στον πόλεμο οι νίκες δε επιτυγχάνονται από τους στρατηγούς αλλά από το στρατό. Και στον πόλεμο της πανδημίας στρατός είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που μάχονται με όλα τα μέσα τον παραλογισμό και τη μοιρολατρία.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός