Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 22:05

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Χθες το μεσημέρι έλαβα ειδοποίηση από το Δήμο Καλαμάτας για οφειλή Δημοτικών Τελών (ΔΤ), Φόρου Ηλεκτροδοτούμενου Χώρου (ΦΗΧ) και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας 12,5 ευρώ, που (σύμφωνα με την ειδοποίηση) "προέρχονται από ανεξόφλητους λογαριασμούς στη ΔΕΗ".

Σύμφωνα πάντα με την ειδοποίηση είναι ανεξόφλητος ο λογαριασμός της περιόδου από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι τις 14 Ιουλίου 2020. Φυσικά ο λογαριασμός είναι πληρωμένος, αλλά η οφειλή δεν διαγράφεται με την προσκόμιση των αποδείξεων, αφού σύμφωνα με την ειδοποίηση "δικαιούσθε να ασκήσετε προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Καλαμάτας". Στην πραγματικότητα εκείνη την περίοδο άλλαξα πάροχο πληρώνοντας φυσικά όλους τους λογαριασμούς και ενδεχομένως το δημοτικό πληροφορικό σύστημα να δυσκολεύεται στη μετάβαση. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να πλήρωσα τους παρόχους και αυτοί να καθυστερούν την καταβολή στο δήμο. Αντί όμως να διερευνηθούν όλα αυτά, ο Δήμος Καλαμάτας λειτουργεί σαν κάποιους παλιούς εστιάτορες που χρέωναν ΑΠ και αν τους ρώταγες τι είναι αυτό απαντούσαν "Αν πιάσει".

Οι παμπόνηροι αιρετοί και γραφειοκράτες σκέφτηκαν προφανώς ότι κανένας δεν έχει όρεξη να τρέχει στα δικαστήρια για 12,5 ευρώ και έστειλαν ειδοποιήσεις για να αρπάξουν από τους πολίτες ό,τι μπορούν. Εννοείται ότι την ίδια ώρα δεν μπορούν να εισπράξουν πολλά εκατομμύρια ευρώ οφειλές προηγούμενων χρόνων από τους κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες που φεσώνουν το δημοτικό ταμείο αλλάζοντας ΑΦΜ πιο συχνά από πουκάμισο. Επειδή λοιπόν δεν μπορούν να πιάσουν τους επαγγελματίες φοροφυγάδες, εγκλωβίζουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας τους συνεπείς πολίτες για να εισπράξουν 12,5 ευρώ.

Ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω επιπλέον 12,5 ευρώ για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των "τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας". Απλώς δεν αντέχω την κοροϊδία του πολίτη και την υποκρισία όσων διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Και πλέον κουράστηκα να τρέχω κάθε φορά σε Συνηγόρους του Πολίτη και του Καταναλωτή για να γράψουν στην έκθεσή τους ότι έχω δίκιο αλλά δεν θα το βρω ποτέ στην Ελλάδα.

lathanasis@gmail.com 

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 22:07