Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 21:43

Αρνητές των πάντων πλην... επιδοτήσεων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)
Αρνητές των πάντων πλην... επιδοτήσεων

Η εμφάνιση των αρνητών της απογραφής απλώς επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουμε ότι το ανορθολογικό κύμα δεν είναι συγκυριακό: ότι έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και, κυρίως, ότι απειλεί να σαρώσει όσα με κόπο οικοδομήθηκαν τους τελευταίους αιώνες.

Το κύμα της παράνοιας έχει τις ρίζες του στα στούντιο της trash TV που παρουσίασε την ανοησία και τη βλακεία ως αξιακή διαφορετικότητα, αλλά και στα newsroom που μετέτρεψαν τα δελτία ειδήσεων σε θρίλερ χωρίς τέλος. Σε αυτές τις συνθήκες, πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες τόσο η άρνηση γιατρών και νοσοκόμων να εμβολιαστούν για τον ιό της γρίπης Η1Ν1 όσο και οι ερωτήσεις Ελλήνων βουλευτών για τα αεροπλάνα που… ψεκάζουν με αλουμίνιο. Τα φίδια άρχιζαν να ζώνουν την Ελλάδα και την ανθρωπότητα όταν η παράνοια απέκτησε εκπροσώπηση στην Ελληνική Βουλή και στον Λευκό Οίκο. Δεξιοί και αριστεροί αντιδημοκράτες, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τα ανελεύθερα θεοκρατικά και απολυταρχικά καθεστώτα της Ανατολής (ΚΚ Κίνας, Πούτιν, Ερντογάν, Λουκασένκο, Ορμπαν κ.λπ.), απειλούν να γκρεμίσουν τις ανοιχτές δυτικές κοινωνίες, στο όνομα της άρνησης και της ακύρωσης κάθε δημιουργικής προσπάθειας.

Εδικά στην Ελλάδα η άρνηση έχει πλέον θεοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και επιχειρηματίες αρνούνται την ορθολογική προσπάθεια για κέρδος και προσκυνούν τον αγώνα για τη διανομή των κρατικών εσόδων. Την ίδια ώρα οι περισσότεροι επιστημονικοί φορείς, αντί να συγκρουστούν με την παράνοια, επιλέγουν το δρόμο της παθητικής ουδετερότητας, παραχωρώντας έτσι έδαφος στις δυνάμεις του ανορθολογισμού που εφορμούν κατά της δημοκρατίας. Το κάδρο της παρακμής συμπληρώνουν οι πολιτικοί που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου μοιράζοντας δεξιά κι αριστερά ενισχύσεις και επιδοτήσεις, ενώ τα προηγούμενα δέκα χρόνια υπηρετούσαν πολιτικές λιτότητας και περιορισμού του εισοδήματος.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο, είναι τουλάχιστον αφελές να συγκρουστεί κάποιος με όσους απέργησαν χθες διεκδικώντας το... ανέφικτο. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να αποδείξεις ότι τα λεφτόδεντρα είναι ανύπαρκτα, σε μια χώρα που οι πολιτικοί της για να παραμείνουν στην εξουσία μοιράζουν λεφτά σε όποιον τα ζητάει. Έσπειραν ενισχύσεις και θερίζουν απεργίες

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 21:52