Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 21:32

Με εκθέσεις δεν... βάφονται αυγά

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

"Είναι γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί μεταξύ της Περιφέρειάς μας και της Μακεδονίας, ενώ οι απ’ ευθείας πτήσεις μεταξύ της Θεσσαλονίκης και του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” ευνοούν την επισκεψιμότητα προς την Πελοπόννησο, τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες" δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου.

Τα στοιχεία των αφίξεων διαψεύδουν όμως την κ. Καλογεροπούλου για τους "ισχυρούς δεσμούς", καθώς το φετινό πρώτο εξάμηνο αφίχθησαν από τη Θεσσαλονίκη στο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” μόνο 6.745 ταξιδιώτες, μεταξύ των οποίων φυσικά και πολλοί Καλαματιανοί που επέστρεφαν στη Μεσσηνία από ταξίδι στη Μακεδονία. Για να γίνουν οι αναγκαίες συγκρίσεις, υπενθυμίζουμε ότι το φετινό εννιάμηνο καταγράφηκαν 15.147 αφίξεις από τη Γερμανία, 13.971 αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, 8.659 αφίξεις από τη Γαλλία, 7.259 αφίξεις από την Αυστρία και 6.716 αφίξεις από την Πολωνία.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν αφενός ότι δεν υπάρχει κανένας ισχυρός δεσμός με τη Μακεδονία και αφετέρου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης της Πελοποννήσου με τα Βαλκάνια μέσω Θεσσαλονίκης. Από εκεί και πέρα, αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιθυμεί την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από τη Μακεδονία και τα Βαλκάνια θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της, αφού είναι γνωστό στους παροικούντες την ταξιδιωτική Ιερουσαλήμ πως μόνο με εκθέσεις δεν... βάφεις αυγά. Και χρειάζεται να σπάσεις πολλά αυγά για να ανταγωνιστείς τον προορισμό της Χαλκιδικής. Πρώτα από όλα θα πρέπει να συνδεθεί η Καλαμάτα αεροπορικώς τουλάχιστον με Βελιγράδι, Σόφια και Βουκουρέστι. Γιατί όποιος πιστεύει ότι οι Βαλκάνιοι θα πάνε οδικώς στη Θεσσαλονίκη για να έρθουν αεροπορικώς στην Καλαμάτα, απλώς ζει ακόμα στον προηγούμενο αιώνα.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός