Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 21:46

Σωστή απάντηση σε λάθος ερώτηση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Η απάντηση στην ερώτηση για την ανάγκη κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Καλό Νερό – Τσακώνα ουσιαστικά δεν διαφέρει από την προτίμηση των ανθρώπων να είναι πλούσιοι και υγιείς επειδή δεν θέλουν να είναι φτωχοί και ασθενείς.

Στον πραγματικό κόσμο όμως, το τελικό αποτέλεσμα δεν κρίνεται ούτε από αυτονόητες απαντήσεις σε λάθος ερωτήσεις, ούτε φυσικά από προτιμήσεις και επιθυμίες που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις θυσίες που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων. Ας διατυπώσουμε λοιπόν ξανά την ερώτηση για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα, γνωρίζοντας αφενός ότι ζούμε σε έναν κόσμο με περιορισμένους πόρους και, αφετέρου, ότι εξαιτίας της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ανέφικτη η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πύργος – Καλό Νερό. Αρα οι πολίτες της Τριφυλίας θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν μισό αυτοκινητόδρομο ή αν θέλουν ολόκληρο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (σαν το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος) και κανονική σιδηροδρομική σύνδεση με Καλαμάτα, Αρχαία Ολυμπία και Πάτρα.

Ανοίγοντας μικρή παρένθεση, αξίζει να σημειώσουμε ότι το τρένο είναι ιδανικό μέσο μεταφοράς των τριφυλιακών αγροτικών προϊόντων στις αγορές της Αττικής, της Μακεδονίας και της Ευρώπης, αλλά δυστυχώς η κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής βρίσκεται εκτός πολιτικής ατζέντας.

Από εκεί και πέρα οι δημότες της Τριφυλίας θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν με δημοψήφισμα απόφαση για το μέλλον του τόπου τους. Αν θέλουν μισό αυτοκινητόδρομο, θυσιάζοντας έναν ολόκληρο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και τον σιδηρόδρομο, περιττεύει κάθε άλλη συζήτηση. Αν όμως θέλουν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και σιδηρόδρομο, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να επιλέξουν στις επόμενες εκλογές άρχοντες και εκπροσώπους που θα μπορούν να θέσουν τις σωστές ερωτήσεις. Γιατί η Τριφυλία, όπως και η υπόλοιπη Μεσσηνία, έχει πληρώσει ακριβά τις απαντήσεις σε λάθος ερωτήσεις.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λάγος