Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 11:31

Στους δρόμους της υπερβολής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Στους δρόμους της υπερβολής

Τα περισσότερα σχόλια για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεσσηνία ακολούθησαν την ελληνική πεπατημένη της υπερβολής, καθώς οι φιλοκυβερνητικοί σχολιαστές βλέπουν την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η αντιπολίτευση προειδοποιεί για πρωτόγνωρη επικείμενη καταστροφή.

Η αλήθεια ούτε βρίσκεται κάπου στη μέση των δύο αντίθετων απόψεων ούτε άλλαξε με την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσσηνία. Έτσι κι αλλιώς, είτε ζει κάποιος στη Μεσσηνία είτε ζει στις... Βρυξέλλες, γνωρίζει ότι από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα τα δημόσια έργα στην Ελλάδα γίνονται με αργούς ρυθμούς και με το αζημίωτο των προυχόντων. Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι η εκάστοτε αντιπολίτευση κατηγορεί τους προύχοντες για μίζες και αργό ρυθμό στα έργα, με στόχο να πάρει (με το αζημίωτο πάντα) τη θέση τους στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Τελικώς οι προύχοντες αλλάζουν, αλλά η διαχείριση του δημόσιου χρήματος από το 1821 μέχρι σήμερα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, και γι’ αυτό η Ελλάδα παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών της παραμένει έξω από τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απέναντι στις κυβερνητικές υπερβολές, και οι εσχατολογικές προβλέψεις της εκάστοτε αντιπολίτευσης μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν σε όποιον βλέπει πίσω από την επικοινωνιακή κουρτίνα των κομματικών ανακοινώσεων. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με καταστροφή επειδή και οι σημερινοί προύχοντες προχωρούν τα δημόσια έργα με το ρυθμό των προηγούμενων. Κινδυνεύει επειδή οι περισσότεροι προύχοντες έχουν το μυαλό τους στα... Δάνεια της Ανεξαρτησίας και αδιαφορούν για τον Ιμπραήμ. Και ο κίνδυνος μεγαλώνει, καθώς στη δημόσια σφαίρα κυριαρχούν πλέον οι απαίδευτοι που μπερδεύουν ακόμα και τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου με την... Costa Navarino.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 19:15