Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 08:54

Σοβιετικοί πολιτικοί εκτός τόπου και χρόνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο παρακολουθώντας το Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ, την παρουσίαση της Hengas για το φυσικό αέριο και την εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, με θλίψη διαπίστωσα για μια ακόμα φορά ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτικών έχει ξεχαστεί στον περασμένο αιώνα και δεν μπορεί ούτε καν να κατανοήσει τις σύγχρονες ανάγκες.

Και δεν αναφέρομαι σε πολιτικούς που ψηφοθηρούν με δηλώσεις κατά του κλεισίματος των τραπεζικών καταστημάτων, ούτε σε λαϊκιστές που ζητούν την επαναλειτουργία αστυνομικών τμημάτων και σταθμών, ενώ γνωρίζουν ότι μόνο μία πολυδύναμη αστυνομική διεύθυνση μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του νομού. Ψηφοθήρες λαϊκιστές πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν παντού στον κόσμο. Δεν ξέρω όμως αν υπάρχουν σήμερα σε άλλη δημοκρατική χώρα οπαδοί της... σοβιετικής σχολής, που ταυτίζει την οικονομική ανάπτυξη με τις δαπάνες για υποδομές.

Στην Ελλάδα πάντως ένας μεγάλος αριθμός πολιτικών, από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, εξακολουθεί να αγνοεί τις ιδιωτικές επενδύσεις, επειδή πιστεύει πραγματικά πως η ανάπτυξη είναι υπόθεση του υπουργείου Υποδομών. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν ζούμε στην πρώτη επταετία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ήταν αναγκαία η δημιουργία βασικών υποδομών με κρατική μέριμνα εξαιτίας των αδυναμιών του ιδιωτικού τομέα. Ούτε έχουν αντιληφθεί ότι η Μεσσηνία παρά τις καθυστερήσεις ανήκει πια στον ανεπτυγμένο κόσμο και άρα μπορεί να υποδεχθεί απαιτητικές επενδύσεις που προσθέτουν μεγάλη αξία στο ΑΕΠ. Αντιθέτως, συνεχίζουν να εμπιστεύονται υπηρεσιακούς παράγοντες που κατασκευάζουν φράγματα χωρίς αρδευτικά δίκτυα. Δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι για τη φτώχεια της Μεσσηνίας ίσως ευθύνεται και ο κεντρικός σχεδιασμός, που αγνοεί τις ανάγκες του νομού.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 08:57