Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 21:26

Χωρίς διαδηλώσεις και λόγια μεγάλα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

"Η διαδικασία για το νέο μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης θα ξεκινήσει όταν ομονοήσετε, συμφωνήσετε για τη χωροθέτησή του και στείλουν οι φορείς έγγραφα αιτήματα για τη δημιουργία του".

Αυτό είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο όταν της έθεσε το θέμα του νέου μουσείου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αρχαία Μεσσήνη. ...Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος ζήτησε να χρηματοδοτηθεί η ανέγερση νέου μουσείου, αλλά η υπουργός ζήτησε έγγραφο αίτημα καθώς γνωρίζει καλά την προϊστορία και τη διαφωνία των χωριών Αρχαία Μεσσήνη και Αρσινόη για τη χωροθέτησή του. Η κ. Μενδώνη, ζητώντας από τους τοπικούς φορείς να ομονοήσουν, άφησε να εννοηθεί ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και γι’ αυτό δεν πρόκειται να ξεκινήσει διάλογο για το νέο μουσείο, αν δεν υπάρξει ομόφωνο γραπτό αίτημα για τη δημιουργία του και τη χωροθέτησή του. Υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν την υπουργό ότι αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία του νέου μουσείου είναι η οριοθέτηση του οικισμού της Αρχαίας Μεσσήνης και ότι η σχετική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Μέσα από το διάλογο για τους χώρους, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει έτοιμο κτήριο για τη στέγαση του μουσείου και ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί στο οικόπεδο του νέου πάρκινγκ».

Το παραπάνω ρεπορτάζ της "Ε" για την επίσκεψη της κ. Μενδώνη τον Αύγουστο του 2020 στην Αρχαία Μεσσήνη αποκαλύπτει πώς άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία του νέου μουσείου. Απλώς ομονόησαν όλοι οι φορείς και έπραξαν τα δέοντα για να υπογραφεί τελικώς η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Μεσσήνης και υπουργείου Πολιτισμού για τη σύνταξη της μελέτης του νέου μουσείου.

Έτσι απλά και... γραφειοκρατικά, όπως θα έπρεπε να γίνονται όλα τα αναγκαία έργα της Μεσσηνίας. Χωρίς διαδηλώσεις και λόγια μεγάλα

 lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 21:31