Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 11:37

Υπεραισιόδοξοι μονόλογοι σε αναπτυξιακά συνέδρια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Η παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2030, στην Τρίπολη, διέφερε ελάχιστα από το Αναπτυξιακό Συνέδριο που είχαν διοργανώσει το 2018 στην ίδια πόλη ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εμφανίστηκαν υπεραισιόδοξοι τόσο για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής όσο και γενικότερα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ανοίγοντας παρένθεση αξίζει να επισημάνουμε ότι, όπως το 2018, έτσι και χθες, οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν είχαν την ευκαιρία να αμφισβητήσουν την κυβερνητική υπεραισιοδοξία ρωτώντας τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό για την πορεία των έργων και της οικονομίας. Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί αποφεύγουν τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ μπορούν να τους αντιμετωπίσουν σε συνεντεύξεις Τύπου ακόμα και δήμαρχοι πολύ μικρών δήμων. Είμαι βέβαιος όμως ότι οι υπεραισιόδοξοι μονόλογοι απλώς αναπαράγουν τη στασιμότητα, στην οποία έχει παγιδευτεί επί πολλές δεκαετίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συνέπεια να αιμορραγεί δημογραφικά, χάνοντας και τις τελευταίες ελπίδες της για πραγματική ανάπτυξη.

Με απλά λόγια: Οι δεκαετίες περνούν και στα αναπτυξιακά συνέδρια ακούμε υπεραισιόδοξους μονολόγους για έργα υποδομής που έπρεπε να έχουν τελειώσει από τον προηγούμενο αιώνα.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 11:42