Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 11:24

Νέες υποσχέσεις για όσα δεν έκαναν στο παρελθόν

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Νέες υποσχέσεις για όσα δεν έκαναν στο παρελθόν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε προχθές στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, δεν κατάφερε και πάλι να εξηγήσει πειστικά για ποιο λόγο δεν έκανε την τρέχουσα τετραετία όσα υπόσχεται να κάνει την επόμενη τετραετία αν του δώσει δεύτερη ευκαιρία το εκλογικό σώμα.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης, όπως και οι προκάτοχοί του στο Μαξίμου, ζητεί να του δοθεί λευκή επιταγή για να αλλάξει την Ελλάδα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και της δημόσιας διοίκησης.

Τον δρόμο των αόριστων υποσχέσεων που κρατούν όμηρο το εκλογικό σώμα τον ακολουθούν και οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, που ζητούν νέα λευκή επιταγή για να κάνουν την επόμενη πενταετία όσα δεν έκαναν την τρέχουσα τετραετία. Ειδικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας πιθανότατα θα ζητήσει νέα εντολή για να κάνει επιτέλους όσα δεν κατάφερε σε τρεις θητείες του στο Δήμο Καλαμάτας και σε μία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Νίκας υπόσχεται να κάνει την επόμενη πενταετία όσα δεν έκανε στα δεκαεπτά χρόνια που είναι δήμαρχος και περιφερειάρχης. Απέναντί του ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζητεί μία ακόμα θητεία για να κάνει όσα δεν κατάφερε να κάνει 17 χρόνια ως βουλευτής και 9 χρόνια ως περιφερειάρχης. Στα υπόλοιπα έδρανα της αντιπολίτευσης, οι αντικαπιταλιστικές παρατάξεις υποστηρίζουν ότι τη λύση θα τη δώσουν τελικώς οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο δεν έδωσαν καμία λύση αλλά πολλές φορές, όπως με το ασφαλιστικό Γιαννίτση, όξυναν τα προβλήματα που οδήγησαν σε χρεοκοπία την ελληνική οικονομία.

Κλείνοντας θα επισημάνουμε ότι και στο Δήμο Καλαμάτας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνεχίζοντας την πολιτική του προκατόχου του Παναγιώτη Νίκα, θα ζητήσει λευκή επιταγή για να κάνει την επόμενη πενταετία όσα δεν έκανε η παράταξή του τα τελευταία 17 χρόνια. Και μετά τις εκλογές οι αναλυτές, όπως και το 2012, θα αναζητούν τις αιτίες της συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος -κι όχι τα πρόσωπα που εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός