Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014 19:26

Πολιτικός καζαμίας για το... αποκαλυπτικό 2014

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Ιανουάριος

Ο Μιχάλης Λιάπης συλλαμβάνεται με πλαστό λογαριασμό στο… Facebook, μετά από καταγγελία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Σύμφωνα με την καταγγελία ο Λιάπης τρόλαρε τη "Μυθική Πελοπόννησο" γράφοντας ότι ο Πέτρος δε στέκει καλά. Οι δυο άνδρες μισιούνται θανάσιμα καθώς ο καθένας τους πιστεύει ότι έγραψε μεγαλύτερη ιστορία από τον άλλο, στο υπουργείο Πολιτισμού.

 

Φεβρουάριος

Η Ντίνα Νικολάκου ξεκινάει προεκλογική εκστρατεία, χωρίς όμως να ανακοινώσει για ποια καρέκλα θα είναι υποψήφια. Τα γραφεία στοιχημάτων στην Αγγλία δίνουν περισσότερες πιθανότητες να είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά η Ντίνα το διαψεύδει δηλώνοντας ότι παραμένει... σοσιαλίστρια.

 

Μάρτιος

Ο υπουργός Οικονομικών και Αισιοδοξίας Γιάννης Στουρνάρας ανακοινώνει την επιβολή φόρου στις απαισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία. Παράλληλα εκφράζει την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα του νέου φόρου.

 

Απρίλιος

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας τη Δευτέρα του Πάσχα, ανήμερα της 21ης Απριλίου, ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος... Δυτικής Μάνης και ότι είναι καταδικασμένος να διεκδικήσει ξανά τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας από τα νύχια των τροϊκανών. Ετσι κι αλλιώς την επομένη της Ανάστασης, ανήμερα της… επανάστασης, μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αφού μοναδικός του αντίπαλος είναι το... άκυρο.

 

Μάιος

Στις multi-εκλογές του Μαΐου αναδεικνύονται νικητές οι εξής: Ο Νίκας στην Καλαμάτα. Ο γαλάζιος υποψήφιος (το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί τον... Αύγουστο) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Την επομένη οι ψυχολόγοι σκίζουν ομαδικώς τα πτυχία τους και οι πολιτικοί επιστήμονες αρχίζουν να πουλάνε κάλτσες στην Ερμού.

 

Ιούνιος

Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις σχηματίζουν κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Στο Μαξίμου, στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο απερχόμενος Αντώνης ψιθυρίζει στο αυτί του εισερχόμενου Αλέξη: «Μη φοβάσαι, όλα μια ιδέα είναι. Θα πάρεις φόρα και θα κάνεις την κωλοτούμπα του αιώνα, χωρίς να πάθεις τίποτα. Ετσι φοβόμουν κι εγώ μετά το Ζάππειο, αλλά όταν έγινα πρωθυπουργός πήρα φόρα και τα... άλλαξα όλα».

 

Ιούλιος

Ο περήφανος ελληνικός λαός δεν έχει χρήματα για να πάει για μπάνιο, ενώ την ίδια ώρα ο Αλέξης κάνει... τούμπες στο Σύνταγμα για ν' ανοίξουν οι τράπεζες. Παίρνει φόρα από την Αριστερή Πλατφόρμα και βουτάει στο... βαθύ ΠΑΣΟΚ, αλλά χρήματα δε βρίσκει. Ο Λαφαζάνης όμως παίρνει την πλατφόρμα του και τη στήνει έξω από τον Περισσό, περιμένοντας το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ν' αναστήσουν τη Σοβιετική Ενωση. Ο Αλέξης αναγκάζεται να παραιτηθεί.

 

Αύγουστος

Πρωθυπουργός στη νέα αντιμνημονιακή κυβέρνηση αναλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος. Ακολουθούν σκηνές... Αποκάλυψης - και γι' αυτό το 2014 περνάει στην Ιστορία ως αποκαλυπτικό έτος. Εν μέσω διαδηλώσεων, κλειστών τραπεζών και αγανακτισμένων λουόμενων, ο πρωθυπουργός παίρνει μια ιστορική απόφαση και απαγορεύει επιτέλους τους... ψεκασμούς.

 

Σεπτέμβριος

Η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει ότι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο -και άρα νικητής στις εκλογές του Μαΐου- είναι ο... Αντώνης Σαμαράς. Αμέσως ο Πέτρος Τατούλης κηρύσσει ανένδοτο, λέγοντας ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του πρωθυπουργού και του υποψήφιου περιφερειάρχη.

 

Οκτώβριος

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Αντώνης Σαμαράς κηρύσσει ανεξάρτητο κράτος τον Μοριά με πρωτεύουσα την Πύλο. Σχηματίζει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με Μεσσήνιους υπουργούς και αναθέτει στον... Γιάννη Στουρνάρα την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Ο Πέτρος Τατούλης απαντά σχηματίζοντας "κυβέρνηση του βουνού" με Αρκάδες υπουργούς, ανακηρύσσοντας παράλληλα πρωτεύουσα της Πελοποννήσου το Παράλιο Αστρος.

 

Νοέμβριος

Ο πρωθυπουργός Πάνος Καμμένος παραμένει πρωθυπουργός των Ελλήνων του Κολωνακίου, ενώ την ίδια ώρα η μία μετά την άλλη οι ελληνικές περιφέρειες κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους, αποδεικνύοντας ότι ήταν προφητικό το όνομα "Ανεξάρτητοι Ελληνες"...

 

Δεκέμβριος

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανάβοντας τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου κηρύσσει την ανεξαρτησία της Καλαμάτας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αναγνωριστεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) η φούντα Ταϋγέτου. Ετσι κι αλλιώς η ελληνική πραγματικότητα πραγματικότητα φαντάζει σαν ψευδαίσθηση σε κόφι-σοπ του... Κολοράντο.

 

 

Καλή χρονιά, και προσοχή στις... αποκαλύψεις. 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός