Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 11:41

Νεοφιλελεύθεροι πράκτορες της τρόικας και του… OPCW

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)
Νεοφιλελεύθεροι πράκτορες της τρόικας και του… OPCW

Στην πολιτική, στην οικονομία και γενικότερα στη ζωή τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Οταν λοιπόν οι τοπικοί άρχοντες έχουν χρόνο για να εκδίδουν ψηφίσματα αναφορικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ή τα χημικά της Συρίας, ενώ δεν βρίσκουν 11.600 ευρώ για να συνεχιστεί η πτήση της Ryanair που συνδέει την Καλαμάτα με το Μιλάνο, είναι προφανές όχι μόνο ότι έχουν άλλες προτεραιότητες αλλά και ότι δεν δίνουν δεκάρα για την οικονομική ανάπτυξη. Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή. 

Τον Ιούλιο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και τα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας εξέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. Προφανώς ιεράρχησαν τα θέματα της επικαιρότητας και αφού έκριναν ότι είναι υψίστης σημασίας οι ψήφοι των δημοτικών και περιφερειακών υπαλλήλων που δεν θέλουν να αξιολογηθούν, εξέδωσαν εσπευσμένα το σχετικό ψήφισμα. Βεβαίως διευκρίνισαν ότι δεν διαφωνούν γενικώς και αορίστως με την αξιολόγηση και ότι αν κάποτε η ανθρωπότητα ανακαλύψει ένα ιδανικό, αντικειμενικό και αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης, τότε και μόνο τότε θα το εφαρμόσουν. Μέχρι τότε θα ισχύουν τα κριτήρια αξιολόγησης με τα οποία προήχθησαν οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές που θεωρούνται από τους συνδικαλιστές και τους υπαλλήλους ως ανίκανοι αξιολογητές επειδή προήχθησαν με κομματικά κριτήρια. Μπερδευτήκατε με τις αντιφατικές θέσεις; Μην προσπαθείτε άδικα να καταλάβετε τι ακριβώς θέλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα Συμβούλια. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Θέλουν να μην αλλάξει τίποτα και να συνεχιστεί το καθεστώς που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία. Ολα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές θεωρίες για λαϊκή κατανάλωση. 

Οσον αφορά το ψήφισμα ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά αφού δεν μπορεί να συγκρουστεί με όσους εργάζονται σκληρά για να συμπληρώσουν τα αγωνιστικά ένσημα που απαιτούνται για υποψηφιότητα ή επανεκλογή. Απλώς για την ιστορία και μόνο αναφέρουμε ότι την καταστροφή την συντονίζει ο διεθνής Οργανισμός Καταστροφής Χημικών Οπλων (OPCW) και όχι η… CIA. Προφανώς όμως οι διαμαρτυρόμενοι πιστοί του δόγματος “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” θεωρούν ότι οργανισμοί όπως ο OPCW, η Διεθνής Αμνηστία, και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι διαβρωμένοι από πράκτορες του ιμπεριαλισμού και της λαομίσητης CIA. Ισάξιος λοιπόν ο μισθός τους με αυτόν που έπαιρναν οι δήμαρχοι των αποπυρηνικοποιημένων δήμων της δεκαετίας του 1980. Κλείνοντας αυτή την παράγραφο αξίζει να επισημάνουμε ότι την πρώτη ημέρα των θερινών εκπτώσεων στις 15 Ιουλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας εξέδωσε ανακοίνωση για τα… χημικά της Συρίας και όχι για τις εκπτώσεις. Προφανώς έχει άλλες προτεραιότητες και καθώς τα μέλη του δεν διαμαρτύρονται, μάλλον θα έχουν και αυτά άλλες προτεραιότητες. Οσοι θεωρούν ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα έπρεπε με ανακοίνωσή του να καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά προβάλλοντας τις εκπτώσεις, μάλλον χαρακτηρίζονται ως… νεοφιλελεύθεροι πράκτορες της τρόικας και του OPCW. Κατά τα άλλα… καλά να είμαστε να μετράμε λουκέτα. 

Ας δούμε τώρα τι ξέχασαν οι τοπικοί άρχοντες και οι φορείς που θεωρούν μείζον θέμα την… υδρόλυση των χημικών της Συρίας και κόπτονται για να μην αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Καταρχάς, όπως προαναφέραμε στην εισαγωγή, “ξέχασαν” να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στην προώθηση του δρομολογίου της Ryanair που συνδέει την Καλαμάτα με το Μιλάνο. Ο κάθε δήμος έπρεπε να πληρώσει 11.600 ευρώ πλην του Δήμου Οιχαλίας που θα έπρεπε να δώσει 2.000 ευρώ. Θα έπρεπε να δώσουν δηλαδή λιγότερα από όσα κοστίζει ένα πανηγύρι με το βαρύγδουπο όνομα… "Γιορτή Τσουκνίδας". Οι άρχοντες όμως προτιμούν να διοργανώνουν πανηγύρια και να τριγυρνούν σε αυτά με μια παγωμένη μπίρα στο χέρι προς άγραν ψήφων. Αντιθέτως οι επιβάτες των πτήσεων από Μιλάνο δεν… ψηφίζουν στη Μεσσηνία, οπότε ας κόψει το λαιμό της η Ryanair, να πάει να βρει αλλού χρήματα. Αν μαζί με την Ryanair κόψουν το λαιμό τους και όσοι δεν έχουν δουλειά στην ταβέρνα τους, ξέρετε ποιος θα φταίει; Ποιοι άλλοι; Οι νεοφιλελεύθεροι πράκτορες της τρόικας και του… OPCW φταίνε για όλα και όποιος διαφωνεί ας πάει στα Δημοτικά Συμβούλια να το συζητήσει με τους τοπικούς άρχοντες. 

Τι άλλο ξέχασαν οι άρχοντες; Ξέχασαν το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα με συνέπεια να πάει ένα χρόνο πίσω η κατασκευή του, αλλά μάλλον είναι ζήτημα ελάσσονος σημασίας και γι’ αυτό τα Δημοτικά Συμβούλια δεν ασχολούνται με το θέμα αυτό. Ελάσσονος σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη πρέπει να είναι και ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη που οδεύει προς τις… καλένδες. Ελάσσονος σημασίας είναι επίσης η λειψυδρία στη Μάνη και ο ξεσηκωμός των ξένων που αγόρασαν σπίτι θεωρώντας την Ελλάδα αναπόσπαστο τμήμα της πολιτισμένης Ευρώπης. 

 

Τελικώς οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και οι Σκανδιναβοί έχουν άλλες προτεραιότητες και δεν ασχολούνται με την υδρόλυση των χημικών. Προτιμούν να έχουν νερό στο σπίτι τους. Λέτε να είναι νεοφιλελεύθεροι πράκτορες της τρόικας και του… OPCW; 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός