Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 10:02

Βούληση να μπουν φυλακή οι μεγάλοι κλέφτες υπάρχει;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

"Ανασφάλιστοι είναι ένας στους τέσσερις εργαζόμενους, ενώ οι απώλειες του ασφαλιστικού συστήματος εξ αυτού του λόγου φθάνουν τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) του 2010, το 25% των εργαζομένων παραμένει ανασφάλιστο με ολέθρια αποτελέσματα για τα έσοδα των ταμείων. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους τα μικτά κλιμάκια των Επιθεωρητών Εργασίας διενήργησαν ελέγχους σε 27.538 επιχειρήσεις που αντιστοιχούν στο 3% του συνόλου της χώρας.  Ο αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έγιναν έλεγχοι ανήλθαν στα 77.666 άτομα με τον αριθμό των ανασφάλιστων να ανέρχεται στους 19.435. Από αυτούς, οι 6.687 ήταν αλλοδαποί (ποσοστό 31,54% επί του συνόλου των 21.199 ξένων εργαζόμενων που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι). Οι ημεδαποί ανασφάλιστοι και μη καταχωρημένοι στα ειδικά βιβλία ήταν 12.748 (ποσοστό 22,58% επί του συνόλου των 56.467 εργαζόμενων ημεδαπών στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν). Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα δε με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ".

Η παραπάνω είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων, ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να ασχοληθούν με τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ που χάνει ετησίως το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας της "μαύρης εργασίας". Την ώρα που η Ελλάδα ψάχνει εναγωνίως 50 δισεκατομμύρια και είναι πρόθυμη να πουλήσει ακίνητη περιουσία για να τα εξασφαλίσει, οι μανδαρίνοι  δεν ασχολούνται με τα 85 δισεκατομμύρια αφήνοντας χιλιάδες εργοδότες να κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αφήνουν επίσης χιλιάδες φοροφυγάδες να κλέβουν τα δημόσια ταμεία, την ώρα που ψάχνει φθηνά επιτόκια.

Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος ή διευθύνων σύμβουλος της τρόικας για να διαπιστώσεις ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας θα λυνόταν αυτομάτως αν πατασσόταν η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Αυτή την αλήθεια  τουλάχιστον λέει η αμείλικτη γλώσσα των αριθμών. Γιατί λοιπόν καμία κυβέρνηση δεν προσπαθεί να πατάξει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή; Η απάντηση είναι πιο απλή και από τη λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας: Οι κυβερνήσεις δεν διώκουν τους φοροφυγάδες και και τους εισφοροφυγάδες, επειδή είναι οι καλύτεροι πελάτες των δυο μεγάλων κομμάτων, που εναλλάσσονται στην εξουσία. Οι μεγάλοι φοροφυγάδες και οι εισφοροφυγάδες, όπως και η Siemens χρηματοδοτούν κρυφά τα δυο μεγάλα κόμματα με αντάλλαγμα τη μη δίωξή τους. Οι μικροί φοροφυγάδες και εισφοροφυγάδες προσφέρουν την ψήφο τους στους τοπικούς βουλευτές και απολαμβάνουν… ασυλία. Γιατί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν αποκαλύπτουν την μεγάλη κλοπή και τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ των κομμάτων και των φοροκλεπτών; Ψάξτε να βρείτε πόσοι εκδότες έχουν "εκκρεμότητες" με την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και αμέσως θα καταλάβετε γιατί επικρατεί σιωπή για το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράττεται διαρκώς σε βάρος της χώρας.

Χρήματα λοιπόν υπάρχουν. Βρίσκονται στις τσέπες των κλεφτών, αλλά κανείς δεν προτίθεται να τα βάλει με τους κλέφτες, γιατί θα χάσει την εξουσία. Ετσι λοιπόν τα δυο μεγάλα κόμματα κόβουν με περισσή ευκολία τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ την ίδια ώρα αφήνουν τους κλέφτες να αλωνίζουν στα δημόσια ταμεία. Γιατί δεν ξεσηκώνονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι; Επειδή πολλοί από αυτούς έχουν και άλλες πηγές εισοδήματος, τις οποία δεν δηλώνουν στην Εφορία. Ετσι ο δημόσιος υπάλληλος δεν ξεσηκώνεται όταν του κόβουν το μισθό επειδή αισθάνεται συνένοχος καθώς δεν δηλώνει τα ενοίκια που εισπράττει από την γκαρσονιέρα που αγόρασε με χρήματα που έβγαλε από τη δεύτερη εργασία του. Ετσι ο συνταξιούχος δεν επαναστατεί, γιατί συμπληρώνει το εισόδημά του με αφορολόγητα ευρώ από επιδοτήσεις  για "μαϊμού" παραγωγή ελαιολάδου. Φυσικά υπάρχουν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και επιχειρηματίες που δεν κλέβουν ούτε μισό ευρώ. Η πλειοψηφία όμως των Ελλήνων κλέβει μικροποσά και γίνεται συνένοχη στο μεγάλο έγκλημα της κλοπής των δημόσιων ταμείων. Αλλοι κλέβουν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος. Αλλοι γιατί έτσι έμαθαν. Αλλοι γιατί αν δεν κλέψουν δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι περισσότεροι κλέβουν μικροποσά και δεν αντιλαμβάνονται ότι παρέχουν άλλοθι στο έγκλημα των μεγάλων κλεφτών.

Τώρα εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, δυο δρόμοι ανοίγονται. Ή θα ακολουθήσουμε το δρόμο δημιουργίας ενός σύγχρονου κράτους βάζοντας φυλακή τους κλέφτες ή θα χρεοκοπήσει η χώρα.

Λεφτά υπάρχουν. Βούληση να μπουν φυλακή οι μεγάλοι κλέφτες υπάρχει;

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011 00:23