Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 17:58

Ντρέπεται κανένας για τον δρόμο Καλαμάτα - Πύλος;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Ντρέπεται κανένας για τον δρόμο Καλαμάτα - Πύλος;

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε στην Costa Navarino η παρουσίαση του νέου VW Passat, αλλά είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα έρχονται στο νομό για να παρουσιάσουν τα νέα... τζιπ τους, αφού οι δρόμοι της Μεσσηνίας είναι οι μοναδικοί στην Ευρώπη με αφρικανικές προδιαγραφές.

Οποιο μοντέλο περάσει τα τεστ των μεσσηνιακών δρόμων, είναι σίγουρο ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης που δεν διαθέτουν... λίμνες σαν αυτές τις οποίες διασχίζουν όσοι οδηγούν στη διαδρομή Καλαμάτα - Πύλος.
Αυτά σκεπτόμουν τη Κυριακή οδηγώντας στον γυαλιστερό λιμνόδρομο Καλαμάτα - Πύλος, και παράλληλα αναρωτιόμουν αν υπάρχει έστω κι ένας πολιτικός που αισθάνεται ντροπή γι' αυτό το αίσχος το οποίο συνδέει το αεροδρόμιο με τον πολυδιαφημισμένο προορισμό της Costa Navarino. Ισως να αισθάνεται ντροπή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και γι' αυτό να έχει δώσει εντολή να προχωρήσει ο νέος αυτοκινητόδρομος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Αποδεικνύεται όμως, εδώ και δύο χρόνια, ότι στην πραγματικότητα δεν κυβερνάει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά οι γραφειοκράτες του Υποδομών που βάζουν χιλιάδες εμπόδια για να μην ξεκινήσει η κατασκευή του νέου δρόμου. Σε διαφορετική περίπτωση είμαι σίγουρος ότι θα είχε ξεκινήσει η κατασκευή του - και δεν θα αναγκαζόταν ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος να κάνει σχετικές ερωτήσεις όταν δεν είναι υφυπουργός Εθνικής Αμυνας.
Φυσικά, δεν περιμένω να αισθανθεί ντροπή για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αφού σε κάθε ευκαιρία δηλώνει... περήφανος για αντίστοιχης ποιότητας δρόμους της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου γενικότερα. Αλλωστε, αν ο κ. Τατούλης φτιάξει τους δρόμους δεν θα έχει τίποτα άλλο να εξαγγείλει στα πανηγύρια που γυρνάει, κι έτσι δεν θα βρίσκει αφορμή για να χαιρετήσει τους εν δυνάμει ψηφοφόρους. Σε τελική ανάλυση, δεν περιμένω τίποτα από έναν πολιτικό που στα 4 πρώτα χρόνια της θητείας του δεν μπόρεσε να κάνει ούτε... διαγραμμίσεις στους υπάρχοντες δρόμους. Θα περίμενα όμως από τους Μεσσήνιους σύμβουλους του να τον παρακάμψουν και να εργαστούν λίγο ώστε να μη θυμίζει ο δρόμος προς την Πύλο λιμνοθάλασσα. Αν γίνει και διαγράμμιση, θα βρούμε χρόνο στη συνέχεια να συζητήσουμε και για τη χάραξη του νέου δρόμου.
Σε κάθε περίπτωση, αν και δεν περιμένω απάντηση, επαναλαμβάνω την ερώτηση: Ντρέπεται κανένας για το δρόμο Καλαμάτα - Πύλος;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 18:09