Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 13:10

Οι τοπικοί άρχοντες στον κόσμο του… Αϊ-Βασίλη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η χθεσινή πτώση του Χρηματιστηρίου αποδεικνύει ότι δεν αρκεί η πολιτική βούληση για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας.

Προχθές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισπεύδοντας τη διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έθεσε δίλημμα στους βουλευτές καλώντας να ψηφίσουν Πρόεδρο ή εκλογές. Χθες απάντησε στο δίλημμα του πρωθυπουργού το… Χρηματιστήριο. Η πτώση του γενικού δείκτη κατά 12,7% δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά θέτει με τη σειρά της ένα νέο δίλημμα στους πολίτες και στους βουλευτές αναφορικά με το αύριο της ελληνικής οικονομίας. Τόσο οι βουλευτές όσο και οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν θα επιλέξουν τη σταθερότητα του ευρώ με ένα μνημόνιο συνεργασίας ή αν θα δοκιμάσουν την τύχη τους επιλέγοντας να κολυμπήσουν σε αχαρτογράφητα νερά μια νέας δραχμής.
Ανεξάρτητα όμως από τις απαντήσεις που θα δοθούν, η χθεσινή πτώση του Χρηματιστηρίου αποδεικνύει ότι δεν αρκεί η πολιτική βούληση για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας και ότι τελικά η έκβαση του “πολέμου” θα εξαρτηθεί από δεκάδες μάχες που θα δοθούν το επόμενο δίμηνο σε όλα τα πεδία. Με άλλα λόγια: Η κυβέρνηση σπατάλησε πολύτιμο πολιτικό χρόνο και τώρα τρέχει και δεν φτάνει ελπίζοντας μόνο να μη σκάσει η χειροβομβίδα στα χέρια της. Αν σκάσει στα χέρια της σημερινής κυβέρνησης, κανένας μετά την έκρηξη δεν θα θυμάται τις καλές προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά και ότι το καλοκαίρι του 2012 έδωσε το φιλί της ζωής στην ελληνική οικονομία. Αν πάλι σκάσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας δεν θα θυμάται μετά την έκρηξη ότι ο φέρελπις Αλέξης Τσίπρας είχε καλές προθέσεις και ότι το εκλογικό σώμα του έδωσε εντολή να συγκρουστεί με τους δανειστές. Ετσι και αλλιώς μετά από τυχόν χρεοκοπία οι αγανακτισμένοι πελάτες θα ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους μέσα στα συντρίμμια επιρρίπτοντας ευθύνες σε φταίχτες και άφταιγους. Οσο για τους τοπικούς άρχοντες αυτοί θα στοιχηθούν -όπως πάντα- πίσω από οποιονδήποτε νικητή χαϊδεύοντας παράλληλα τα αυτιά του σοφού λαού που δεν κάνει ποτέ λάθη. Μέχρι να αναδειχθεί νικητής ή να καταρρεύσει πλήρως η ελληνική οικονομία, θα συνεχίσουν να διοικούν σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή των παχιών αγελάδων. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που άναβαν τα φώτα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα μετρώντας ψηφαλάκια. Ποιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ποια χρεοκοπία; Πάμε σαν άλλοτε να ανάψουμε τα φώτα στα δέντρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 16:26