Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 16:05

Η απορρόφηση …συνεχίζεται

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Οι νέες ανακοινώσεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του έργου διαχείρισης των σκουπιδιών (ή απορριμμάτων, όπως συνηθίζουν να τα λένε οι γραφειοκράτες) αφήνουν παγερά αδιάφορη την κοινή γνώμη, που έτσι και αλλιώς δεν ασχολείται με τις σπατάλες του κράτους αν δεν είναι σκανδαλωδώς προκλητικές.

Για την ακρίβεια οι περισσότεροι πολίτες αδιαφορούν για τις δημόσιες δαπάνες και όταν κάποιος τους επισημαίνει τις σπατάλες ρωτούν: “Και τι σε ενδιαφέρει εσένα; Από την τσέπη σου θα τα πάρουν;”. Η αντίληψη αυτή επικρατεί γιατί σύμφωνα με την κυρίαρχη ιδεολογία, το κράτος και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα έχουν μια μηχανή που κόβει χρήμα ανεξάρτητα από την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών. Σύμφωνα πάντα με αυτή την αντίληψη, το μόνο που πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί και οι τοπικοί άρχοντες είναι να… απορροφούν χρήμα και να το μοιράζουν σε αναξιοπαθούντες εργολάβους, μελετητές, προμηθευτές και παρατρεχάμενους. Αυτοί με τη σειρά τους θα… διαχέουν το χρήμα στην υπόλοιπη κοινωνία και έτσι θα έρθει η ανάπτυξη. Τελικώς χρεοκοπήσαμε εξαιτίας των μεγάλων… απορροφήσεων, αλλά αυτό -σύμφωνα με την κυρίαρχη αντίληψη των αγανακτισμένων πολιτών- είναι έργο αντεθνικών σκοτεινών δυνάμεων που επιβουλεύονται τα ελληνικά ηλιόλουστα οικόπεδα.
Εντελώς συμπτωματικά δίπλα σε πολλά ηλιόλουστα προνομιούχα οικόπεδα, όπως για παράδειγμα στα Λιμενικά της Μεσσήνης, λειτουργούσαν ή λειτουργούν χωματερές σκουπιδιών που η ελληνική γραφειοκρατία τις ονόμασε Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων ή απλώς ΧΑΔΑ. Προφανώς αυτές οι χωματερές τύπου Λιμενικών λειτουργούν ως σκιάχτρα για όσους επιβουλεύονται τα ηλιόλουστα παραθαλάσσια οικόπεδα. Εννοείται ότι η λειτουργία αυτών των χωματερών δεν εμποδίζει τους τοπικούς άρχοντες να… απορροφούν χρήματα από τις σκοτεινές αντεθνικές δυνάμεις προκειμένου να τα διαθέσουν σε αναξιοπαθούντες εργολάβους, μελετητές, προμηθευτές και παρατρεχάμενους. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια “απορροφούν” εκατομμύρια συντάσσοντας μελέτες και κάνοντας διαγωνισμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η ακόμα μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι δεν έχει μπει κανένας φυλακή για τις σπατάλες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Η... απορρόφηση συνεχίζεται.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 16:04