Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 14:22

Πολιτικές ιστορίες για δρόμους και έργα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)


Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος ενημερώνει τους Μεσσήνιους για την πορεία των έργων κατασκευής των δρόμων και της αναβάθμισης του αεροδρομίου. Για τους δρόμους αναφέρει: “Ο δρόμος Τσακώνα - Καλό Νερό έχει ενταχθεί ως δημόσιο έργο με 110 εκατομμύρια ευρώ.

Ο περιφερειακός δακτύλιος της Καλαμάτας θα συνεχισθεί μετά την κύρωση της τροποποιημένης σύμβασης από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές. Ο δρόμος από την Καλαμάτα μέχρι τον Ριζόμυλο επίσης εντάχθηκε με το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ”.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 18 Ιουνίου 2013 ο κ. Λαμπρόπουλος ως βουλευτής τότε διαφωνούσε με τη δημιουργία  του νέου τετράιχνου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και πρότεινε στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη “να κατασκευαστεί ο δρόμος κατά μήκος του υπάρχοντος και όχι από την παραλιακή περιοχή”.
Τώρα ως υπουργός ο κ. Λαμπρόπουλος μάλλον αναθεωρεί τη… βουλευτική του πρόταση και συμφωνεί με την επιθυμία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που θέλει τετράιχνο παραλιακό δρόμο.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωνε στο Δημαρχείο της Καλαμάτας: “Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα περάσει από τη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας”.
Αλήθεια γιατί δεν πήγε τον Ιούλιο στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του "Μορέα" και γιατί θα πάει στη “νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές”; Ποιος εμπόδισε την κυβέρνηση να κατασκευάσει τον περιφερειακό της Καλαμάτας; Ποιος εμποδίζει εδώ και 25 χρόνια τις κυβερνήσεις να ολοκληρώσουν το δρόμο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα; Είναι σίγουρος ο κ. Λαμπρόπουλος ότι η νέα σύμβαση παραχώρησης θα εγκριθεί από τη νέα Βουλή ή θα μας ενημερώνει και στην επόμενη προεκλογική περίοδο για τα νέα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων;
Σε κάθε περίπτωση η ιστορία του δρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τα όρια του κωμικοτραγικού και κινείται μεταξύ γελοίου και ποινικού. Με δεδομένο ότι οι δικαστικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για το θέμα και για τα εκατομμύρια που σπαταλήθηκαν χωρίς να ολοκληρωθεί ο δρόμος, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε πολλά χρόνια για να αποκτήσουμε σοβαρούς θεσμούς.
Καλή Πρωτοχρονιά!

Θανάσης Λαγός
e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 14:26