Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 11:34

Κροκοδείλια δάκρυα για τον ιδιωτικό τομέα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Κροκοδείλια δάκρυα   για τον ιδιωτικό τομέα

Κάθε φορά που διαβάζω ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την “Καρέλια Α.Ε.” αμέσως σκέφτομαι την παροιμία “Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα” αφού και τα δύο κόμματα ενδιαφέρονται κυρίως για την κρατικοδίαιτη πελατεία τους και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τον υγιή ιδιωτικό τομέα.

 Εννοείται βεβαίως ότι τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχει η Νέα Δημοκρατία λόγω κυβερνητικού παρελθόντος. Συγκεκριμένα όλες οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας των δύο τελευταίων δεκαετιών προστάτευσαν το Δημόσιο και τον ιδιωτικό κρατικοδίαιτο τομέα και φορολόγησαν άγρια τους συνεπείς επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Την ίδια ακριβώς πολιτική ακολουθεί και η κυβέρνηση Σαμαρά καλώντας τους εργαζόμενους των 12.000 ευρώ να πληρώσουν έκτακτη εισφορά για να μείνουν στη θέση τους οι κρατικοδίαιτοι τεμπέληδες. Παράλληλα υπερφορολογεί τις υγιείς επιχειρήσεις αφήνοντας τα λαμόγια να φοροδιαφεύγουν και να κάνουν πάρτι σε βάρος των κορόιδων. 

Στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν έχει κυβερνήσει είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για το ανελέητο κυνήγι των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Τα στελέχη και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή του 3% έως σήμερα, αγαπούν το κράτος - πατερούλη και τους δημόσιους υπαλλήλους και θεωρούν ως παιδιά ενός κατώτερου θεού τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Για παράδειγμα και όπως έχω καταγγείλει πολλές φορές, ποτέ δεν ρώτησαν γιατί αλλάζουν τόσο συχνά και αν είναι απλήρωτοι οι δημοσιογράφοι ή οι εικονολήπτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης στα οποία δίνουν συνεντεύξεις για ψύλλου πήδημα. Ούτε ποτέ ρώτησαν να μάθουν αν είναι ασφαλισμένοι οι σερβιτόροι ή οι πωλήτριες που τους εξυπηρετούν. Στην κορύφωση της κρίσης έκαναν αγώνα για να μην απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, ενώ την ίδια ώρα έχαναν την δουλειά τους 1.000.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. 

 Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπουν και όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα προτιμώντας να ψαρεύουν ψήφους στη μεγάλη του κράτους δεξαμενή. Αντιθέτως όλα τα κόμματα, το ισχνό τάργκετ γκρουπ του ιδιωτικού τομέα το θυμούνται μόνο την προεκλογική περίοδο και τότε εκδίδουν δυο - τρεις ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου και τις ψήφους των ανέργων. Μετά τις εκλογές φροντίζουν πάντα για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα και το τάισμα των κρατικοδίαιτων που παριστάνουν τους επιχειρηματίες. 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 11:39