Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 12:43

Οι ψηφιακές αρπαχτές οδηγούν στην ουρά του ΙΚΑ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι ψηφιακές αρπαχτές οδηγούν στην ουρά του ΙΚΑ

Χιλιάδες σφαλισμένοι ταλαιπωρούνται καθημερινά σχηματίζοντας ουρές για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους, ενώ το ΙΚΑ με ανακοίνωσή του εξηγεί ότι δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα καθώς η θεώρηση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

Οπως αποδεικνύεται, η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, αφού οι πολίτες έχουν εκπαιδευτεί να χρησιμοποιούν μόνο το… Facebook. Ετσι παραμένουν ανεκμετάλλευτες οι δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και παράλληλα χάνονται χιλιάδες εργατοώρες σε εργασίες του περασμένου αιώνα. 

Γιατί όμως οι Ελληνες, ενώ χρησιμοποιούν με ευκολία το Facebook, δεν μπορούν να θεωρήσουν το βιβλιάριό τους ή να υποβάλουν ηλεκτρονικά μια αίτηση; Κυρίως επειδή η ψηφιακή εκπαίδευση μετατράπηκε σε πηγή έσοδων για εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές, που πήγαιναν στα σεμινάρια μόνο για να πάρουν τα ευρώ. Με άλλα λόγια: Γύρω από την ψηφιακή εκπαίδευση στήθηκε μια μεγάλη αρπαχτή που οδήγησε στις… ουρές του ΙΚΑ γιατί οι εκπαιδευόμενοι δεν έμαθαν τίποτα. 

Ομως οι ψηφιακές αρπαχτές δεν σταμάτησαν στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα τρωκτικά έφαγαν ό,τι μπορούσαν δημιουργώντας άχρηστες ή δύσχρηστες ψηφιακές υπηρεσίες. Ετσι ενώ στο Facebook μπαίνουν και οι αγράμματοι, για να  μπεις στις ιστοσελίδες των περισσότερων δημοσίων υπηρεσιών δεν χρειάζεσαι μόνο… ντοκτορά, αλλά και ψυχαναλυτή για να σε πείσει ότι ηλίθιος είναι αυτός που σχεδίασε τη σελίδα και όχι εσύ που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Για ποιο λόγο δημιουργούνται άχρηστες ή δύσχρηστες ιστοσελίδες και δεν καταργούνται εντελώς τα βιβλιάρια υγείας; Οποιος απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, ας ενημερώσει και την εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τις αιτίες που οδήγησαν στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. 

Πριν όμως βιαστείτε να απαντήσετε, σας ενημερώνω ότι ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι θα ζητήσει προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Αντί να καταργήσει βιβλιάρια, θα προσλάβει υπαλλήλους για να τα θεωρούν. Σταματάω να μεταδίδω… 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 12:42