Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 14:55

Ο Νίκας ψαρεύει ψήφους στα θολά του εθνικολαϊκισμού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ο Νίκας ψαρεύει ψήφους στα θολά του εθνικολαϊκισμού

Η Ελλάδα μπήκε στη ζώνη του ευρώ με... δημιουργική λογιστική, και θα βγει με... δημιουργικές ασάφειες, πολιτικών που δηλώνουν ευρωπαϊστές όταν ξεκοκαλίζουν το ΕΣΠΑ και τα δάνεια, αλλά αντιευρωπαϊστές όταν ψαρεύουν ψήφους στα θολά του εθνικολαϊκισμού.

Ομως δεν φταίνε οι Ελληνες πολιτικοί που παριστάνουν τα λιοντάρια με ξένη… χαίτη. Φταίνε πρωτίστως οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι οποίοι αφήνουν τον κάθε δήμαρχο να χρησιμοποιεί τα χρήματα που προορίζονται για αναβάθμιση των υποβαθμισμένων συνοικιών, προκειμένου να αναπλάσει το... κέντρο της πόλης. Από εκεί και πέρα είναι απλώς θέμα χρόνου να αποθρασυνθεί ο δήμαρχος και να “υποστείλει” τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την αναπλασμένη με ευρωπαϊκά χρήματα πλατεία - σκούζοντας ταυτόχρονα επειδή δεν του δίνουν χρήματα από το ΕΣΠΑ για να αναπλάσει τον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού!

Ας πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από λέξεις και δημιουργικές ασάφειες όπως κάνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας:

• Οποιος είναι ευρωπαϊστής, ειδικά αυτή την περίοδο που ο εθνικισμός έχει σηκώσει κεφάλι, υψώνει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην πλατεία που ανάπλασε με χρήματα του ΕΣΠΑ, ώστε να τη βλέπουν οι Ευρωπαίοι τουρίστες που επισκέπτονται τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. 

• Οποιος είναι ευρωπαϊστής στηρίζει ανοιχτά τις μεταρρυθμίσεις, και δεν τάσσεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων παριστάνοντας τον μπολσεβίκο. 

• Οποιος είναι ευρωπαϊστής καταγγέλλει ανοιχτά όσους χρεοκόπησαν την Ελλάδα μονιμοποιώντας χιλιάδες συμβασιούχους και δημιουργώντας μέσω των Stage νέες στρατιές ομήρων συμβασιούχων. 

Οσο για το παραμύθι πως «άλλαξε η Ευρώπη και δεν είναι αυτή που ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της», ας το αφήσουν στην άκρη όσοι προσπαθούν να εμφανιστούν ως εκπρόσωποι του... μακαρίτη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ας ακούσουν καλύτερα τι λέει ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, που μιλώντας για την Ελλάδα δηλώνει: «Οταν είσαι μέλος κάποιας ομάδας, πρέπει να μάθεις να παίζεις με τους κανόνες». Και ας σηκώσουν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πριν να είναι πολύ αργά. 

Ή μήπως θεωρούν και τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν... φιλελεύθερο γερμανοτσολιά;

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 14:55