Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 17:33

Ανεξιχνίαστη η σκέψη της δημοτικής αρχής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Αν η κυβέρνηση θελήσει κάποια στιγμή να τρελάνει τους διαπραγματευτές της τρόικας, δεν έχει παρά να τους στείλει στην Καλαμάτα για να συζητήσουν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για θέματα κυκλοφορίας ή πολεοδομίας.

Είμαι σίγουρος ότι μετά από ένα μήνα συζήτησης θα φύγουν τρέχοντας προσπαθώντας για το υπόλοιπο της ζωής τους να καταλάβουν για ποιο λόγο η δημοτική αρχή προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που η ίδια ψήφισε. Φεύγοντας είμαι σίγουρος ότι θα υποσχεθούν διαγραφή του χρέους αρκεί να τους εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο ο κ. Νίκας θέλει να επιτρέψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο νότιο τμήμα της Αριστομένους.

Προσωπικά έχω σταματήσει να ερμηνεύω με πολιτικούς όρους τις αποφάσεις του κ. Νίκα εδώ και πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια σταμάτησα από τότε που δήλωσε ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός της Καλαμάτας θα πρέπει να μετακινηθεί στο… Ασπρόχωμα. Τότε κατάλαβα ότι κάποιοι που μένουν κοντά στις γραμμές του τρένου του ζήτησαν να σταματήσει την κυκλοφορία του και αυτός έσπευσε να ικανοποιήσει προφορικά το αίτημά τους προκειμένου να μη ψηφίσουν άλλον στις εκλογές. Τελικώς τα τρένα σταμάτησαν να κυκλοφορούν για άλλους λόγους και έτσι ο τερματικός σταθμός της Καλαμάτας ενοικιάστηκε σε αλβανική εταιρεία, που ενοχλεί όμως τον κ. Νίκα επειδή έχει τοποθετήσει  ξενόγλωσση επιγραφή στο ιστορικό κτήριο. 

Ανεξιχνίαστη είπαμε η σκέψη της δημοτικής αρχής και όποιος επιχειρήσει να την εξηγήσει με ρασιοναλιστικούς όρους, μάλλον θα μπλέξει άσχημα προσπαθώντας να καταλάβει γιατί αναπλάστηκε το δυτικό και όχι το ανατολικό πεζοδρόμιο της Φαρών ή γιατί δεν έγινε υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την κεντρική πλατεία. Ακόμα χειρότερα θα μπλέξει όποιος προσπαθήσει να κατανοήσει γιατί κάθε χρόνο ο δήμαρχος δηλώνει ότι θα διώξει από την οδό Αρτέμιδος τα σταθμευμένα λεωφορεία και τελικώς τα αφήνει στη θέση τους. Για το σύστημα λειτουργίας των πάρκινγκ του Νέδοντα δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα. Τα λένε όλα όσοι ταλαιπωρούνται καθημερινά πληρώνοντας για μια θέση στάθμευσης, ενώ την ίδια ώρα άλλοι παρκάρουν δωρεάν στα… πεζοδρόμια. Βεβαίως η μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην… Αστυνομία δεν είναι κατόρθωμα της δημοτικής αρχής, αλλά δεν μπορεί να κάνει μόνη της όλα τα ανεξήγητα του κόσμου. 

Αλήθεια γιατί να κυκλοφορούν αυτοκίνητα μόνο το νότιο τμήμα της Αριστομένους δήμαρχε; Ανοιξε και το βόρειο για να τρελάνεις την… τρόικα. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 17:33