Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2015 17:35

Ζητιανεύοντας χρήματα σε διαδρόμους υπουργείων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Οι περισσότεροι δήμαρχοι προτιμούν να κόβουν βόλτες στους διαδρόμους των υπουργείων, παρά να ασκήσουν οι ίδιοι οικονομική πολιτική, επιβάλλοντας τα ανάλογα τέλη και δασμούς.

Ενώ τα νταούλια των δανειστών έχουν σκεπάσει κάθε άλλο σκοπό, οι δήμαρχοι συνεχίζουν το... βιολί τους στους διαδρόμους των υπουργείων, σαν να μην πέρασε ούτε μέρα από την εποχή των παχιών αγελάδων: Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν αβίαστα όλοι όσοι παρακολουθούν τη δραστηριότητα των αυτοδιοικητικών, οι οποίοι δείχνουν ότι ζουν σ' ένα δικό τους παράλληλο σύμπαν όπου δεν υπάρχει ύφεση και ανεργία. 

Συνεχίζουν λοιπόν οι περισσότεροι δήμαρχοι να διοικούν κάνοντας βόλτες στους διαδρόμους των υπουργείων, για να πάρουν περισσότερα χρήματα από τους συναδέλφους τους. Συνοδεία βουλευτών ή υπηρεσιακών παραγόντων που κατάγονται από τα όρια του δήμου τους, συναντούν γραμματείς και υπουργούς και ζητούν από... πανιά για τέντες μέχρι λάστιχα για άρδευση. Στη συνέχεια επιστρέφουν περιχαρείς στο δήμο τους και κάνουν δηλώσεις στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για τα λάφυρα που αποκόμισαν μέσω... σκληρής διαπραγμάτευσης. Πάω στοίχημα μάλιστα ότι πολλοί δήμαρχοι κάνουν πρόβες στον καθρέφτη για τη στάση που θα πάρουν μπροστά στις κάμερες, κι ότι ζηλεύουν αφάνταστα το Γιάνη Βαρουφάκη επειδή συγκεντρώνει περισσότερα φλας πάνω του κάθε φορά που... διαπραγματεύεται για τον σκοπό των νταουλιών. 

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, τα σούρτα-φέρτα στα υπουργεία όχι μόνο δεν είναι σοβαρή αυτοδιοικητική πολιτική, αλλά και εκθέτουν ανεπανόρθωτα όσους τα συνεχίζουν χωρίς να αρθρώνουν ούτε λέξη για την οικονομική ανεξαρτησία των δήμων. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι δήμαρχοι προτιμούν να κόβουν βόλτες στους διαδρόμους των υπουργείων, παρά να ασκήσουν οι ίδιοι οικονομική πολιτική, επιβάλλοντας τα ανάλογα τέλη και δασμούς. Οι άρχοντες προτιμούν να “ζητιανεύουν” παρά να δυσαρεστήσουν τους “πελάτες” που πιστεύουν ότι απολαμβάνουν... δωρεάν δημοτικές υπηρεσίες, ενώ στην πραγματικότητα πληρώνουν μεγάλους φόρους στην κεντρική εξουσία, η οποία δεν μπορεί να αλλάξει ούτε ένα τεντόπανο σε αθλητική εγκατάσταση. 

Κάπως έτσι οι πολίτες δεν ξέρουν ακριβώς ούτε πόσους φόρους πληρώνουν ούτε και ποιος “τσεπώνει” τελικά τους φόρους υπέρ τρίτων και αυτοδιοίκησης. 

Κάπως έτσι χρεοκόπησε η ελληνική οικονομία - και κάπως έτσι θα ξαναχρεοκοπήσει, επειδή οι δήμαρχοι προτιμούν να κόβουν βόλτες σαν ζητιάνοι στους διαδρόμους των υπουργείων, αντί να πάνε με το δικό τους σακί στο μύλο.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαϊος 2015 17:36