Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 17:04

Μόνο με θαύμα θα γίνει το Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μόνο με θαύμα θα γίνει το Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, προσπαθώντας να πείσει για την αναγκαιότητα κατασκευής του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, πρότεινε να ξεκινήσει το έργο κι ας σταματήσει στον... Πάμισο. Δυστυχώς όμως, πλην του κ. Νίκα, κανένας άλλος αυτοδιοικητικός δεν ασχολείται αυτή την περίοδο με το έργο του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έμενε ασχολίαστη η πρόταση για το δρόμο που θα καταλήγει στο ποτάμι. 

Ειδικότερα, και σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, αν και το έργο αφορά άμεσα την ανάπτυξη της περιοχής του, δεν δείχνει ενεργό ενδιαφέρον για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Αντιθέτως, όπως και ο προκάτοχός του Στάθης Αναστασόπουλος, δείχνει να λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν του όσους εκφράζουν αντιρρήσεις για την κατασκευή του νέου δρόμου. Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή της Μεσσήνης μέχρι τώρα αποφεύγει να ανοίξει τη συζήτηση για τον νέο δρόμο - και η παθητική ουδετερότητά της δεν έχει καμία σχέση με το ενεργό ενδιαφέρον του δημάρχου Καλαμάτας. 

Προβληματισμό προκαλεί επίσης και το άτονο ενδιαφέρον του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη που σε κάθε ευκαιρία προβάλλει τα ψηφοθηρικά έργα των αναπλάσεων ενώ σπανίως αναλαμβάνει δημοσίως πρωτοβουλίες για το έργο αυτό που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην Πυλία. 

Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης φαίνεται ότι έχει ξεγράψει την κατασκευή του νέου δρόμου - και γι' αυτό δημοπρατεί μελέτη για τη βελτίωση του υπάρχοντος! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δήμαρχοι δεν τολμούν να συγκρουστούν με τον κ. Τατούλη, επειδή φοβούνται ότι θα τους κόψει τις χρηματοδοτήσεις για τις αναπλάσεις. Ετσι, δεν αποκλείεται οι μελέτες για την κατασκευή του νέου δρόμου να μπουν στα συρτάρια, δίπλα στη νέα μελέτη που θα συντάξει ο κ. Τατούλης για τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου. 

Βεβαίως η τελική απόφαση για τον νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη δεν θα ληφθεί από τους αυτοδιοικητικούς, αλλά από τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Με δεδομένη όμως την άσχημη κατάσταση της οικονομίας και με τους δημάρχους να σφυρίζουν αδιάφορα για τη μελέτη του Τατούλη... μόνο με ένα θαύμα θα γίνει ο νέος δρόμος. 

Θανάσης Λαγός

 

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 18:09