Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 17:04

Πολιτικά ερωτήματα για μια οικονομική υπόθεση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Πολιτικά ερωτήματα για μια οικονομική υπόθεση

Το θέμα της εργολαβικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας "Διάτμηση ΑΤΕ", στην οποία ήταν μέτοχος ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, δεν είναι μόνο νομικό και ηθικό.

Είναι κυρίως πολιτικό καθώς ένα μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την εποχή που το τοπικό κόμμα είχε κηρύξει πόλεμο στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, καταγγέλλοντάς τον ότι εξυπηρετεί μεγάλα συμφέροντα. 

Υπενθυμίζω ότι το Σεπτέμβριο του 2014 που υπογράφηκε η επίμαχη  σύμβαση, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλπαζε προς την εξουσία και ότι ο πολιτικός πόλεμος με τον Πέτρο Τατούλη είχε ξεκινήσει από την πρώτη θητεία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα: Από το 2010 έως σήμερα ο κ. Τατούλης βρίσκεται στα μαχαίρια με το ΣΥΡΙΖΑ και οι δυο πλευρές ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες σε κάθε ευκαιρία. Μεταξύ άλλων κατά καιρούς έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις κατά του κ. Τατούλη ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος που πριν το 3ο μνημόνιο είχε άριστες σχέσεις με την ηγεσία του κόμματος. Υποθέτουμε λοιπόν ότι τουλάχιστον ο κ. Πετράκος είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τον πόλεμο του κόμματος με τον κ. Τατούλη. 

Ενώ λοιπόν ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Τατούλη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εν γνώσει του πρόεδρου του κόμματος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπογράφει σύμβαση 3,9 εκατομμυρίων ευρώ με τον εχθρό. Δεν ήξερε για τον πόλεμο Τατούλη - ΣΥΡΙΖΑ ή απλώς έβαλε το οικονομικό συμφέρον της εταιρείας πάνω από τις πολιτικές διαφωνίες; Ειλικρινά δεν γνωρίζω την απάντηση και μόνο ο κ. Φλαμπουράρης μπορεί να μας διαφωτίσει. Σε κάθε περίπτωση με βάση το Σύνταγμα και την… φιλελεύθερη θεωρία ο κ. Φλαμπουράρης έχει φυσικό και αναφαίρετο δικαίωμα να μετέχει σε διαγωνισμούς που προκηρύσσουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Με βάση όμως την ελληνική αριστερή αντίληψη που βλέπει παντού διαπλεκόμενες σχέσεις θα έπρεπε να προβληματιστεί πολύ πριν μετάσχει σε διαγωνισμό που έχει προκηρύξει ορκισμένος εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ. 

Βεβαίως υπάρχει και το ενδεχόμενο όπως και ο κ. Τατούλης έτσι και ο κ. Φλαμπουράρης να μην ήξερε με ποιον υπέγραφε τη σύμβαση. Σε αυτή την περίπτωση, αναρωτιέμαι γιατί μαλώνουν πολιτικά ενώ μπορούν να συνεργαστούν οικονομικά και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν ότι συνεργάζονται; Μήπως πρέπει να γνωριστούν καλύτερα ή μήπως ο πολιτικός καβγάς απλώς καλύπτει την οικονομική συνεργασία; Αναπάντητα πολιτικά ερωτήματα για μια οικονομική υπόθεση. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 15:40