Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 17:01

Ο ιδιωτικός τομέας ως… αναγκαίο κακό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο ιδιωτικός τομέας ως… αναγκαίο κακό

Ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο από την κυβέρνηση αφήνουν να διαρρεύσει ότι θα επιβληθούν νέα χαράτσια σε επαγγελματίες, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι φήμες αυτές προκαλούν τόσο μεγάλη αναστάτωση στην αγορά που τελικώς θα αναγκάσει το υπουργείο Οικονομικών να λάβει νέα μέτρα προκειμένου να μπαλώσει τις τρύπες που άνοιξε  με τις… διαρροές.

Σε κάθε περίπτωση η πληροφορία για επιβολή φόρου 100 ευρώ σε όλους τους επαγγελματίες για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού ελλείμματος προκάλεσε όχι μόνο αναστάτωση στην αγορά αλλά και ειρωνικά χαμόγελα από όσους δεν έχουν να πληρώσουν τις ήδη θεσμοθετημένες υποχρεώσεις. Η επιχειρηματική κοινότητα ακούγοντας τα νέα κυβερνητικά σχέδια διαπιστώνει για μια ακόμα φορά ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι διατεθειμένη να αυξήσει τους φόρους προκειμένου να μην μειώσει τις δαπάνες. Ετσι τα βάρη πέφτουν για μια ακόμα φορά στα επιχειρηματικά υποζύγια που καλούνται να καλύψουν με τα τελευταία τους χρήματα τις συνταξιοδοτικές ανάγκες που δημιούργησε το σπάταλο κράτος δίνοντας πρόωρες συντάξεις σε σαραντάρηδες και πενηντάρηδες. 

Και ενώ η επιχειρηματική κοινότητα χαμογελάει ειρωνικά για τα νέα χαράτσια η κυβέρνηση έδωσε στο φως της δημοσιότητας το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με το οποίο μπορούν να ανοίξουν τηλεοπτικό σταθμό: “Οι επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), με ειδικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας και έδρα εντός της γεωγραφικής περιοχής, για την οποία προκηρύσσονται οι αντίστοιχες άδειες”. Με απλά λόγια: Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα ανοίξουν τηλεοπτικούς σταθμούς και τα νέα ελλείμματα που θα δημιουργηθούν θα τα καλύψουν με νέα χαράτσια τα συνήθη υποζύγια. Οπως αποδεικνύεται καθημερινώς, στην Ελλάδα εξακολουθεί να κυριαρχεί η αντίληψη σύμφωνα με την οποία ο ιδιωτικός τομέας είναι αναγκαίο κακό για την χρηματοδότηση των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα. Και έρχονται δεκάδες προσλήψεις στους αυτοδιοικητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Και πολλά χαράτσια βεβαίως για να στελεχωθούν οι σταθμοί. 

Χαμογέλασε κανείς; 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 19:49