Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 17:02

Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες 

Από το 2008 έως σήμερα επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία ότι τα αίτια της ύφεσης στην Ελλάδα δεν είναι μόνο χρηματοπιστωτικά και ότι η οικονομία βυθίζεται επειδή οι κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, οι συντεχνίες και οι πολιτικοί εμποδίζουν την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία.

Το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα που κρατάει σφιχτοδεμένη την ελληνική οικονομία και την εμποδίζει να αναπτυχθεί. Σε κάθε περίπτωση κανένα σοβαρό αστικό κόμμα δεν θα διακινδύνευε τη φήμη του αναθέτοντας τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του σε μια εταιρεία που δεν διαθέτει ούτε… ιστοσελίδα. 

Στην Ελλάδα όμως θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να συνεργάζεται με εταιρείες αμφιβόλου αποτελεσματικότητας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πριν δέκα μήνες κυβερνούσε τη χώρα. Θεωρείται επίσης απόλυτα φυσιολογικό ο Τύπος να μην έχει αναφέρει ούτε λέξη για την προβληματική εταιρεία πριν το φιάσκο της Κυριακής. Με απλά λόγια: Ο Τύπος  θεωρεί νόμιμο και ηθικό να συνεργάζονται  οι πολιτικοί με όποιον επιχειρηματία θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ετσι οι πολιτικοί και τα κόμματα με την ανοχή του Τύπου συνεργάζονται με διάφορους τύπους που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Οποιος διαφωνεί με την παραπάνω διαπίστωση δεν έχει να κάνει τίποτα περισσότερο από το να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των κομμάτων και των πολιτικών και θα καταλάβει αμέσως ότι ακόμα και οι μαθητές δημοτικού σχεδιάζουν καλύτερες, ενώ οι μαθητές του γυμνασίου σίγουρα ενημερώνουν πιο τακτικά τη σελίδα τους στο Facebook. Για τη σχέση των τοπικών κομματικών οργανώσεων με το Διαδίκτυο καλύτερα να μην ανοίξουμε συζήτηση, γιατί είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος το έκπληκτο βλέμμα των στελεχών που ενημερώνονται ότι είναι εφικτή η αποστολή φωτογραφιών με κινητό.

Ολοι αυτοί οι ψηφιακά αναλφάβητοι τύποι όχι μόνο θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν αλλά κάνουν και ό,τι περνάει από το χέρι τους για να απομακρυνθούν από τις κομματικές γραμμές τυχόν ικανοί που θα μπορούσαν να στείλουν φωτογραφία ή δελτίο Τύπου με κινητό. Εννοείται ότι δεν είναι μόνο οι πολιτικοί ψηφιακά αναλφάβητοι. Εξίσου ανίκανους συναντάς στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και φυσικά σε πολλές επιχειρήσεις που ετοιμάζουν το φιάσκο της… επόμενης μέρας. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 16:50