Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 21:39

Μέτωπο κατά κυβέρνησης - κοινοπραξίας - τραπεζών: Γενική κινητοποίηση για τον περιφερειακό

Ραγδαίες ήταν χθες οι εξελίξεις για τον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας και επιβεβαίωσαν ότι από τη μια πλευρά η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να πληρώσει το κόστος των απαλλοτριώσεων, όπως καθορίστηκαν από το δικαστήριο, ενώ από την άλλη κοινοπραξία και τράπεζες πολύ ευχαρίστως θα… ξεφορτώνονταν το έργο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έκανε γνωστό ότι πήρε την απάντηση πως η κυβερνητική απόφαση είναι να απενταχθεί το έργο από τη σύμβαση παραχώρησης, στο γενικότερο πλαίσιο των τροποποιήσεων για τη βιωσιμότητα των μεγάλων έργων. Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς έσπευσε για διευκρινίσεις, έκανε γνωστή την απίστευτη πρόταση Μαγκριώτη προς το δήμαρχο να... μειώσουν οι κάτοικοι τις απαιτήσεις τους για τις αποζημιώσεις, και ανακοίνωσε σύσκεψη την Τρίτη. Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος κατέθεσε ερώτηση, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης επέκρινε τις αποφάσεις για τις τιμές των απαλλοτριώσεων, και το στέλεχος του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης γνωστοποίησε ότι οι απαλλοτριώσεις προέκυψαν… διπλάσιες από τους υπολογισμούς.

Ετσι, μία μέρα μετά την ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας, οι συμμετέχοντες σ' αυτήν κι όλοι οι πολιτικοί -και όχι μόνο- φορείς ολόκληρης της Μεσσηνίας καλούνται πλέον να συγκροτήσουν δυναμικό μέτωπο διεκδίκησης, για την έστω και την τελευταία στιγμή διάσωση του έργου.