Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 16:30

"Τα Γεράκια" στο βουνό του Καλλιγά

Την περασμένη Κυριακή, η ομάδα πεζοπόρων "Τα Γεράκια", σε συνεργασία με την ομάδα "Νόστος ΚΟΙΝΣΕΠ", πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή διαδρομή στο βουνό του Καλλιγά. Η αφετηρία ήταν το χωριό Κορομηλιά και…
Σε μια ξεχωριστή εξόρμηση από το χωριό Κορομηλιά μέχρι το Μαγγανιακό προσκαλεί αύριο Κυριακή στις 10 π.μ. η πεζοπορική ομάδα «Τα Γεράκια», σε συνεργασία με την «Νόστος ΚοινΣΕπ».
Πεζοπορία στην κορυφή του Χελμού, την Ψηλή Κορυφή στα 2.355 μέτρα διοργανώνει την Κυριακή 28 Απριλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 08:17

Ανησυχία για το νερό στην Καλλιρρόη

Τη δημοτική αρχή Οιχαλίας που αδιαφορεί να υλοποιήσει αποφάσεις κατά της λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης στην Καλλιρρόη, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων και φορέων της περιοχής.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας η οποία αφορά μια ξεχωριστή βόλτα με ποδήλατα μεταξύ χωριών της περιοχής.
Σε μια ξεχωριστή εξόρμηση από το χωριό Κορομηλιά μέχρι το Μαγγανιακό προσκαλεί την Κυριακή 28 Απριλίου στις 10 π.μ. η πεζοπορική ομάδα «Τα Γεράκια», σε συνεργασία με την «Νόστος ΚοινΣΕπ».
Απίστευτες εικόνες αντικρίζουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει κυριολεκτικά τα πάντα!
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 12:16

Οι απάτητες παραλίες της Μεσσηνίας

Στη λίστα με τις απάτητες παραλίες βρίσκονται παραλίες του Δήμου Πύλου Νέστορος και Τριφυλίας. Πρόκειται ειδικότερα για τις παραλίες στα όρια του τέως Δήμου Νέστορος, Διβάρη, Βοιδοκοιλιά, Νήσος Σφακτηρία, Άγιος…
Στη χερσόνησο του Μαλέα θα εξορμήσει το διήμερο 20- 21 Απριλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Πάνω στα Μανιάτικα καλντερίμια που ενώνουν τα χωριά: Πηγή (Λοσνά) - Πλάτσα - Κοτρώνι - Άγιος Δημήτριος, καταλήγοντας στην παραλία ''Πανταζή'' (Πλατυνάμμος) στον Άγιο Νικόλαο θα εξορμήσουν την Κυριακή 21/4…
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 16:56

Θεωρίες συνωμοσίας και... γύρη

Την… τιμητική τους είχαν τις τελευταίες μέρες οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το κίτρινο χρώμα που παρατηρήθηκε κατά μήκος της Ανατολικής Παραλίας.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός του δάσους της Ελαίας το πρωί της Κυριακής στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης “Let’s do it Greece”, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Τριφυλίας.
Το μονοπάτι που δημιουργήθηκε προς το Παραπούγκι και τους πανέμορφους καταρράκτες του θα επεκτείνει η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα, συνεχίζοντας δυναμικά τις δράσεις της.
Στην καμπάνια καθαρισμού «Let’s do it Greece 2024» συμμετείχε χθες για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Καλαμάτας συντονίζοντας εθελοντικές δράσεις μέσα στην πόλη, αλλά και στη Βέργα, την Σπερχογεία, τα…
Νωρίτερα κατά 15 μέρες ξεκινά φέτος η αντιπυρική περίοδος και μαζί η απαγόρευση φωτιάς για αγροτικές εργασίες στην ύπαιθρο.
Τα βλέμματα κέντρισε το πρωί της Κυριακής μια θαλάσσια χελώνα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Αρκετά είναι τα σημεία δράσεων στον Δήμο Καλαμάτας, όπου θα εξελιχθεί αύριο Κυριακή 14 Απριλίου, η εθελοντική δράση “Let’s do it - Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” για το 2024.
Καθαρισμός και δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στον Προφήτη Ηλία Γαργαλιάνων, στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it Greece 2024».
Στο “Let’s do it Greece” θα συμμετάσχει την Κυριακή 14 Απριλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας σε συνεργασία με την κοινότητα Βέργας, καθαρίζοντας το καλντερίμι της Σέλιτσας (χαρακτηρισμένο και ως μνημείο…
Σελίδα 1 από 65