Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 12:06

Αγονη αεροπορική σύνδεση με Κρήτη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Αγονη αεροπορική σύνδεση με Κρήτη

Η επέκταση της άγονης αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα μέχρι τα Κύθηρα ουσιαστικά διασφαλίζει την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Πελοποννήσου με τη Μακεδονία για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ταυτόχρονα όμως βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες για αεροπορική σύνδεση με την Κρήτη μέσω της άγονης γραμμής των Κυθήρων. Σε κάθε περίπτωση η γραμμή Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα - Κύθηρα είναι αναγκαία, αλλά μια γραμμή Καλαμάτα - Κύθηρα - Ηράκλειο (ή Χανιά) θα πρόσθετε μεγάλη αξία στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου. Δυστυχώς όμως οι τοπικοί άρχοντες ενδιαφέρονται μόνο για αναπλάσεις, με συνέπεια να χαθεί μια ακόμα ευκαιρία για την Καλαμάτα και την Πελοπόννησο, καθώς ο επόμενος διαγωνισμός για τις άγονες αεροπορικές γραμμές θα προκηρυχθεί το 2027.

Από εδώ και πέρα όλες οι ελπίδες για νέες αεροπορικές συνδέσεις εναποτίθενται στον παραχωρησιούχο που θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος". Έτσι κι αλλιώς μόνο ένας ιδιώτης μπορεί να δημιουργήσει κερδοφόρες αεροπορικές συνδέσεις της Πελοποννήσου με Κρήτη, Κύπρο, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο και -γιατί όχι;- με τις πρωτεύουσες όλων των βαλκανικών χωρών. Αντιθέτως το κράτος, αν και πληρώνει επιδοτήσεις, δεν έχει καταφέρει να ενημερώσει ούτε τους κατοίκους της Αρκαδίας και της Αργολίδας πως μπορούν να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη μέσω του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", αντί να πάνε στην Αθήνα. 

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός