Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 14:35

Ηράκλειο: Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που νοσηλευόταν με αλλεργικό σοκ

Την τελευταία της πνοή άφησε η 17χρονη μαθήτρια, η οποία είχε υποστεί αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Ηράκλειο της Κρήτης, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο ΣΚΑΪ.

Η μαθήτρια νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο από τις 7 Δεκεμβρίου, αφότου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει το σχολείο της.

Το βράδυ της Κυριακής (7/1), η μαθήτρια άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, η 17χρονη είχε κατέβει για πρωινό, κατανάλωσε βούτυρο, στο οποίο ήταν αλλεργική και, όταν κατάλαβε ότι δεν είναι καλά, ανέβηκε στο δωμάτιό της ώστε να κάνει ένεση αδρεναλίνης.

Καθηγήτριά της, ανησυχώντας γιατί είχε αργήσει να επιστρέψει, ανέβηκε στο δωμάτιο και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρή

Από την πρώτη στιγμή, οι υγειονομικοί τόνιζαν πως αποτελεί γρίφος το πόση ώρα έμεινε χωρίς οξυγόνωση ο εγκέφαλος της 17χρονη, κάτι που έκρινε και τις εξελίξεις με την υγεία της.

Προ ημερών και ενώ η νεαρή πάλευε για μέρες και οι γιατροί πάσχιζαν για να την επαναφέρουν, είχε γίνει γνωστό πως είναι εγκεφαλικά νεκρή. Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης.