Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 14:54

Οι οκτώ λόγοι που κάνουν το Γουίμπλεντον να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα τουρνουά τένις

 

Το Γουίμπλεντον δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι φανατικοί οπαδοί του τένις το βλέπουν σαν το ιερό δισκοπότηρο. Οι φίλοι του αθλητισμού το βλέπουν ως το απόλυτο τενιστικό γεγονός της χρονιάς.

Ο γενικός πληθυσμός το βλέπει σαν την μέγιστη γιορτή του αθλήματος, ενώ οι παίκτες του στοιχήματος το βλέπουν σαν την υπέρτατη αγορά που που μπορούν να βρουν τόσο σε παλιές όσο και σε νέες στοιχηματικές εταιρίες με τρομερές αποδόσεις και ευρεία γκάμα επιλογών.

Για ορισμένους ανθρώπους στην πραγματικότητα, το Wimbledon είναι το τένις. Το μεγαλύτερο από όλα τα Γκραν Σλαμ, αυτό που έχει τη μοναδική ατμόσφαιρα και το μοναδικό vibe που το κάνει να ξεχωρίζει.

Τι είναι αυτό το κάτι που έχει το Γουίμπλεντον όμως; Ας δούμε οκτώ λόγους για τους οποίους, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως είναι το σπουδαιότερο τουρνουά από όλα.

 

1. Παιχνίδι στο γρασίδι!

Κανένα άλλο Γκραν Σλαμ δεν παίζεται σε γρασίδι. Τα υπόλοιπα τρία είναι σε άλλες επιφάνειες. Το US Open, το Αυστραλιανό Open είναι σε σκληρή επιφάνεια ενώ το Ρολάν Γκαρός παίζεται σε χώμα. Φυσικά και το χώμα είναι μοναδικό, αλλά το γρασίδι είναι διαφορετικό γιατί συνδέει το άθλημα με την παράδοση και την ιστορία του.

Επίσης είναι διαφορετικό γιατί απαιτεί διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και στο τέλος γίνεται απρόβλεπτο -κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει και οποιοσδήποτε στοιχηματίζει ποντάροντας σε παίκτες που έχουν αποδείξει πως έχουν δεξιότητες στην συγκεκριμένη επιφάνεια.

 

2. Τένις-Διαφημίσεις: 1-0

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το Γουίμπλεντον είναι το μόνο από τα τέσσερα Γκραν Σλαμ που δεν έχει τα ενοχλητικά διαφημιστικά πανό και μπάνερς που ποζάρουν περήφανα στα γήπεδα των υπολοίπων τουρνουά. Το Γουίμπλεντον είναι αρκετά πλούσιο για να χρηματοδοτεί τον εαυτό του και η αλήθεια είναι ότι το club που διοργανώνει το πρωτάθλημα τ απλά δεν θέλει τα χρήματα να αποκτήσουν οποιοδήποτε είδος ελέγχου στο τουρνουά.

 

3. To απόλυτο λευκό

Δεν υπάρχει άλλο τουρνουά με dress code. Με απλά λόγια, το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να φορούν λευκά, το κάνει μοναδικό. Το λευκό είναι καθαρό, αγνό, ανώτερο και κομψό χρώμα και ταιριάζει απόλυτα με την ίδια τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου τουρνουάι: όλα αφορούν το τένις και τίποτα άλλο.

 

4. Αυστηροί κανόνες για ΟΛΟΥΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τένις είναι ένα ευγενές άθλημα, αλλά οι κανόνες και η αναμενόμενη συμπεριφορά στο Γουίμπλεντον ξεπερνούν κάθε άλλη εθιμοτυπία. Όλα έχουν να κάνουν με τους τρόπους και το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο τουρνουά είναι λίγο πολύ η πιο “ευγενική” και “τυπική” διοργάνωση που θα βρείτε ποτέ. Και όχι μόνο στο τένις, αλλά σε κάθε άθλημα σε όλο τον κόσμο.

 

5. Το γνωστό επιδόρπιο: κρέμα με φράουλες

Είναι το πιο γλυκό τουρνουά από όλα! Όλοι τρώνε το γνωστό επιδόρπιο, κρέμα με φράουλες, μια συνήθεια που χρονολογείται από 1877 όταν έγινε το πρώτου τουρνουά του Wimbledon. Οι φράουλες και το Γουίμπλεντον σηματοδοτούν παραδοσιακά την άφιξη του καλοκαιριού στην Αγγλία. Σε συνδυασμό με την κρέμα, την οποία συνήθιζε να τρώει ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' παρακολουθώντας το τουρνουά, το νόστιμο επιδόρπιο αποτελεί σήμα κατατεθέν.

 

7. Ο μεγαλύτερος αγώνας στην ιστορία των Γκραν Σλαμ

Το Wimbledon είναι γνωστό για τον μεγαλύτερο, σε διάρκεια, αγώνα που έχει διεξαχθεί ποτέ στην εποχή των Γκραν Σλαμ! Ήταν μεταξύ του Nicolas Mahut και του John Isner, οι οποίοι αγωνίστηκαν για 11 ώρες και 5 λεπτά σε έναν αγώνα που διεξήχθη κατά τη διάρκεια τριών ημερών! Ήταν αυτός ο αγώνας που ώθησε τους υπεύθυνους του Γουίμπλεντον να εισαγάγουν το τάι μπρέικ στο πέμπτο σετ.

 

8. Το Royal Box

Κανένα άλλο τουρνουά δεν έχει αυτή την ειδική καθορισμένη σειρά θέσεων για την βασιλική οικογένεια. Το Royal Box του Γουίμπλεντον είναι διάσημο από μόνο του. Από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την πριγκίπισσα της Ουαλίας -Kate Middleton, κάθε βασιλικός στη Βρετανία έχει παρακολουθήσει τα διάσημα γήπεδα και τα φοβερά παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί εκεί.