Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 10:39

Απόπειρα βιασμού 35χρονης από 29χρονο στο κέντρο της Καλαμάτας

Να βιάσει μία 35χρονη, την οποία φέρεται να έπεισε ότι ξέρει πώς να βρει το φίλο της που αυτή αναζητούσε, κατηγορείται ότι προσπάθησε το πρωί της περασμένης Κυριακής ένας 29χρονος Αρμένιος, παρασύροντάς την σε ένα απομονωμένο σημείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας.

Ο άνδρας, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει κάνει φυλακή για βιασμό, συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας ενώπιον των δικαστικών αρχών, οπότε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στην ανακρίτρια μεθαύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η απόπειρα βιασμού της 35χρονης καταγγέλλουσας συνέβη γύρω στις 8 το πρωί της Κυριακής. Η παθούσα έψαχνε τον σύντροφό της, όταν -σύμφωνα με την καταγγελία- ο 29χρονος την προσέγγισε και με το πρόσχημα ότι γνωρίζει το φίλο της και πώς να τον βρει, κατάφερε να την παρασύρει σε ένα απομονωμένο σημείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας. Εκεί φέρεται ότι, χρησιμοποιώντας βία, προσπάθησε να την βιάσει, αλλά η γυναίκα αντιστάθηκε, καταφέρνοντας να τον απωθήσει και να τρέξει. Αμέσως και παρά τον τρόμο και το σοκ που είχε υποστεί, η παθούσα ενημέρωσε την Αστυνομία και αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας προσέτρεξαν στο σημείο, όπου σε κοντινή απόσταση εντόπισαν τον 29χρονο και τον προσήγαγαν στην Υπηρεσία τους.  

Ο συλληφθείς, όπως άλλωστε προαναφέρθηκε, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις διωκτικές αρχές για παραβατικές και επιθετικές σεξουαλικές συμπεριφορές. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σε ηλικία 19 χρόνων, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2014, είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε μία 20χρονη ενώ αυτή περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας. Δεκατρείς μέρες νωρίτερα ο ίδιος είχε βιάσει με βαναυσότητα (χωρίς να έρθει μαζί της σε συνουσία) μία συνομήλική του κοπέλα με νοητική αναπηρία, αδελφή μιας γνωστής του, την οποία έπεισε να ανέβει στο μηχανάκι του και αυτός την πήγε σε ένα απόμερο σημείο στην Κηπούπολη και τη βίασε. Μάλιστα το Μάιο του 2018, σε ηλικία 23 χρόνων, ο 29χρονος σήμερα κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί αμετάκλητα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας για το βιασμό, σε κάθειρξη 12 χρόνων και 8 μηνών.

Ν.Κ.