Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 09:03

Νέα αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη: 19 συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

Νέα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, που είχε ως αποτέλεσμα 19 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και παραβάσεις.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, της Τροχαίας Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και Αρκαδίας μπήκαν σε καταυλισμούς συλλαμβάνοντας 6 για ρευματοκλοπή, 5 για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 2 για  στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έναν για ναρκωτικά και ρευματοκλοπή, έναν για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και μία γυναίκα για ναρκωτικά και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ανάμεσά τους μίας 38χρονη που κατείχε 78 ναρκωτικά δισκία, καθώς και πινακίδες κυκλοφορίας, που είχαν κλαπεί από αυτοκίνητο. Επίσης ένας 27χρονος με 0,9 γραμμάρια χασίς που κατηγορείται και για ρευματοκλοπή, καθώς και ένας 67χρονος που κατηγορείται για πλημμελή φύλαξη του κυνηγετικού του όπλου, το οποίο κατασχέθηκε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στους καταυλισμούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σκαπτικό δράπανο, ένα ξιφίδιο, αλλά και μία παιχνιδομηχανή τα οποία είχαν στην κατοχή τους κάποιοι εκ των συλληφθέντων χωρίς όμως να μπορούν να τα δικαιολογήσουν.

 

ΤΡΕΙΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΕΙΣ 

Παράλληλα στο πλαίσιο της ίδιας οργανωμένης επιχείρησης εξιχνιάστηκαν και παραβατικές πράξεις που έγιναν στη Μεσσηνία το προηγούμενο διάστημα. Ειδικότερα το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης εντόπισε 18χρονο Ρομά, ο οποίος τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο από τη Μεσσήνη, ενώ στο διάστημα μεταξύ 25 και 27 Μαρτίου βρέθηκε στο Αριοχώρι από όπου αφού διέρρηξε συρμάτινη περίφραξη σταβλικών εγκαταστάσεων έκλεψε ένα κρουστικό μπουλονόκλειδο και ένα βαλιτσάκι με κατσαβίδια και άλλα εργαλεία. Και τα δύο βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του κλεμμένου αυτοκινήτου. Ο 18χρονος όμως δεν συνελήφθη, καθώς έχει παρέλθει ο χρόνος του αυτόφωρου, ενώ στις σχετικές δικογραφίες υπάρχουν αναφορές και σε άγνωστους συνεργούς του.

Τέλος η Ασφάλεια Καλαμάτας ταυτοποίησε έναν 27χρονο ως τον δράστη κλοπής σε σπίτι στην Καλαμάτα, από όπου έκλεψε χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Δ.Πλ.