Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 21:37

Κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας προχώρησαν χθες το πρωί δικαστικοί υπάλληλοι της πόλης, στο πλαίσιο των μαζικών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας τους (ΟΔΥΕ) ενάντια στο σχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν επίσης τη χορήγηση επιδόματος ειδικών συνθηκών, αυξήσεις στις αποδοχές τους και προσλήψεις.

Οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων Καλαμάτας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δίωρες αποχές καθημερινά από τις 9 έως τις 11 το πρωί και κορυφώνονται αύριο με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.
“Οι δικαστικοί υπάλληλοι αγωνίζονται με στόχο την χωρίς εμπόδια πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ζητούν να μην καταργηθούν και συγχωνευθούν δικαστικές υπηρεσίες, να γίνουν μαζικές προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, να αυξηθούν οι αποδοχές τους και να δοθεί εκ νέου το επίδομα ειδικών συνθηκών”, αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαμάτας σχετικά με την χθεσινή διαμαρτυρία τους.
Ν.Κ.