Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 08:36

Αύριο η δίκη για τους 9 κατηγορούμενους του ναυαγίου στην Πύλο

 

Αύριο Τρίτη 21 Μαΐου στα δικαστήρια της Καλαμάτας πραγματοποιείται η δίκη για τους 9 Αιγύπτιους - επιζώντες - που έχουν φυλακιστεί και κατηγορούνται ως διακινητές και ως υπεύθυνοι της πρόκλησης του φοβερού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, πέρσι στις 14 Ιουνίου, όπου πνίγηκαν περίπου 600 άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες.

Στις 9 το πρωί, σωματεία και αντιρατσιστικές - αντιφασιστικές συλλογικότητες οργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σχετικές ανακοινώσεις - προσκλήσεις εξέδωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας, η περιφερειακή αυτοδιοικητική παράταξη “Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση”, τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και ΔΕΚΟ Τραπεζών.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι “με αφορμή την έναρξη στις 21 Μάη της δίκης στην Καλαμάτα, που αφορά στους 9 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για το πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Πύλου πριν περίπου έναν χρόνο, θεωρεί ότι η απαίτηση για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης παραμένει ανεκπλήρωτη. Είναι επιβεβλημένο να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους είτε αυτό αφορά στους δουλεμπόρους-διακινητές, είτε αγγίζει το ίδιο το κράτος για την όλη επιχειρησιακή διαχείριση της διάσωσης”.