Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 08:57

Μεσσηνία: 7 μέσα και 3 έξω για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Μεσσηνία: 7 μέσα και 3 έξω για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Με 7 προφυλακίσεις συνεχίστηκε χθες ο κύκλος των απολογιών, που ξεκίνησε προχθές το πρωί και θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, για τους συνολικά 29 κατηγορούμενους που φέρονται ότι ανήκουν ή ότι συνεργάζονται με το κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς στην Πελοπόννησο και την Αττική.

Τρεις κατηγορούμενοι ως άμεσοι συνεργάτες τους, μεταξύ τους και η 63χρονη γυναίκα από τον Ανεμόμυλο η οποία κατηγορείται ότι αποθήκευε τα ναρκωτικά για την οργάνωση, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, το δρόμο για τις φυλακές πήραν 4 κατηγορούμενοι από τα βασικά μέλη του κυκλώματος και 3 από τους άμεσους συνεργάτες - ενώ η "αποθηκάριος" και ένας 47χρονος από το Πεταλίδι και ένας 34χρονος από την Πιλαλίστρα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους στο Τμήμα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στους 7 οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ως βασικά μέλη της οργάνωσης, περιλαμβάνονται ο 38χρονος από την Αμφιθέα, ο οποίος είχε ξανασυλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο βασικός ύποπτος ως υπαρχηγός του κυκλώματος είχε ξεφύγει από μπλόκο της Αστυνομίας στα διόδια της Βελιγοστής, ένας 33χρονος από το Σπιτάλι, ένας 22χρονος Νησιώτης και ο 31χρονος Αλβανός που συνελήφθη στο Αιγάλεω Αττικής, καθώς και ο 49χρονος Αλβανός μεταφορέας, τον οποίο συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στα σύνορα Μεσσηνίας - Αρκαδίας με το πακέτο κοκαΐνης αξίας 15.000 ευρώ και 1 κιλό χασίς. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης ο 54χρονος Νησιώτης, πατέρας βασικού κατηγορούμενου στην μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από την εγκληματική ομάδα γνωστού Καλαματιανού ισοβίτη, καθώς και ο 32χρονος γιος του.

Προχθές προφυλακίστηκε και θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου ένας 57χρονος από τη Θουρία, που κατηγορείται ότι έκανε καλλιέργεια χασίς για λογαριασμό του κυκλώματος, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είχαν αφεθεί ένας 53χρονος από τη Μεσσήνη και ο 78χρονος επίσης Νησιώτης θείος του φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας.

Ν.Κ.